icon

Som tehotná a naťahuje ma zo všetkých pachov. Ako sa namotivujem, aby som mohla variť?

11. sep 2021

Ahojte. Poslednu dobu som uz naozaj na odpis. Bola som doma s dcerkou 3r, teraz som opat tehotna. Zvraciam, je mi zle, mavam migreny.... su dni, ked mi je lepsie, vtedy sa tuzim najest ale co ma uz maximalne nebavi je VARIT. Neznasam to. O to viac, ze ma teraz natahuje zo vsetkych pachov. Nemame tu rodinu, ani restauracie na vyber... sem-tam si cosi donesieme, ale naozaj ojedinele. Som uz unavena z toho hladu, poviem uprimne. Pri dcere v 600nedeli som nezvladala varit, takze som tiez rovnako trpela. Partner sa snazi, ale zial, varit nevie... chcel by mi pomoct, ale byt na suchej strave...chapete....za 1.by som sa potrebovala namotivovat..co vam mamicky pomaha? Aby ste sa nakopli a stali pri hrncoch.... a za 2.nepoznate nejake krabicky, ktore by mi doviezli aj ked nie sme z velkeho mesta? Dakujem

3009
11. sep 2021

No buď reštaurácia alebo začať variť. Veď toľko videoreceptov je internete. Máš jedno dieťa a bude aj druhé, tak si neviem predstaviť, že nevaríš. To sa ti chce jesť stále suchá strava? Mysli na dieťa, lebo tomu čo je doma aj to čo príde zväčša suchá strava neprospieva.

viestta
Odpoveď bola odstránená
pribinak
11. sep 2021

Moja kamoska mala zdrav.problemy, nestíhala variť a tak si chodila brat obedy do školy, úplne obyčajná sídliskova škola

lubina
11. sep 2021

Su aj jednoduche jedla a recepty, netreba vystavat pri hrncoch a varich pol dna 😉. Treba robit jednoduche polievky, zeleninkove s rezancami, paradajkove, podla sezony hocijake a druhe jedlo tiez nieco jednoduche, da sa obed urobit aj za kratko a vareny.Drzim palce

kittykat22
11. sep 2021

Tak si natrep veci do mraznicky. Nielen polotovary ale aj vlastne uvarene veci. Tehotna nebudes vecne a par tyzdnov vydrzite. Tento zufaly stav pominie. A ako pisu vyssie, ja tiez chodim do skoly po obedy - pre seba ako externy stravnik. Zavolaj do zakladnych skol okolo, ci neponukaju tuto moznost. Mas po starostiach.

nika23t
11. sep 2021

Ak nerada varis, alebo nemôžeš, skus také jedla, aby Ti vydržali na dva dni. Alebo viac mäsa s omáčkou, jeden deň k tomu ryžu, druhý deň pyré alebo opekané zemiaky. Polievku tiež vieš ohriat aj ďalší deň,ak nie je krémová, napr.zeleninove rôzne, alebo napr guláš, tiez maďarský alebo segedin, k tomu si vieš kúpiť knedle, ak ich nechceš robiť doma. Prívarok šošovicovy, hrachovy, fazuľkovy, zemiakový, k tomu vajíčko,pecivo. Alebo jednoduché rýchle jedla, cestoviny na rôzne spôsoby, rizoto, ja mam rada rýchle jedla so zeleninovým šalátom, napr.zapekané zemiaky, ryba, kuracie steaky, losos, zubac. No a moje top jedlo, dusené zemiaky s maslom a kyslé mlieko. To ale okrem mňa doma nikto nezje... No a ešte pirohy, dukatove buchtičky, parene buchty-zvyknem mrazit, ale ako tehotna asi nebudeš vládať babrat sa s kysnutym...

domka222
11. sep 2021

Toto isté som mala aj ja. Zle mi bolo celé dni a varenie bolo utrpenie kvôli pachom. Nuž, ale musela som sa premôcť, malý musel niečo jesť

nika23t
11. sep 2021

Ako podla mňa aspoň polievku nejakú denne, či už hustejšie alebo nie, ale aj Tebe dobre padne niečo teplé do žalúdka. Aj vývar môžeš urobiť. To máš na dva dni. Zvlášť teraz. A tiež Ti rozumiem, sama som v 6.mesiaci a mam co robiť, aby som to v kuchyni dávala. Nehovoriac potom o upratovaní... Ale tak lepšie ako suchá strava. To by mi bolo ešte horšie.

autor
11. sep 2021

Dakujem kazdemu za normalne odpovede, jedalen mi napriklad vobec nenapadla 🙂

@3009 Ja som nenapisala, ze nevarim, alebo ze neviem varit, prave naopak, myslim si, ze varim a peciem velmi dobre, od 19r zijem sama, takze som zvyknuta, kazdemu chuti. Ale bolo to ine, ked som chodila do prace a mala sem tam aj inu nez domacu stravu a najma teraz.....po 3r doma mam dojem, ze stale jeme to iste (nehovoriac o tom, ze som predvcerom varila obyc.bryndzove halusky a pomedzi to som sa musela ist 3x vyzvracat)....Moj zaludok to v tehotenstve jednoducho nedava.

tara42
12. sep 2021

U mna varieval skoro cele tehu priatel. Ja som nemohla otvorit ani chladnicku, hned smer zachod. Alebo objednavat semtam

naobedbuduspagety
12. sep 2021

Existujú aj jedálne a vývarovne. Zaplať si celý mesiac menu a denne máš teplú stravu vrátane polievky. My sme sa tak určitú dobu stravovali a bolo to fajn. Každý deň priviezli čerstvé jedlo, rôzne jedlá, bolo to pestré a nebolo to ani finančne nejak zlé. Neminuli sme na stravu o nič viac ako keď varím normálne.