icon

Som v 12. týždni po KET a mám Covid

alex5896
2. jan 2021

Ahojte 🙂 som po ket som v 12 tyzdni tehotenstva doteraz bolo vsetko v poriadku... ale ...., dostala som covid (vravi sa ze starích ludí mame chraniť ale kto bude chraniť mladích pred starími ? nakazili ma nezodpovedny starý rodicia , ktorí si myslia ze je to len chripôcka a corona je len v hlave) Samoozrejme oni maju lahky priebeh funguju normalne ja s manzelom teploty do 38,4 dva dni ....silny kasel a mám bolesti v podbrusku (hlavne pri kaslaní).....v momentalnej situacii ma nikto nevysetri či je babatko v poriadku sme na ihlickach či sme este "traja"máte niekto podobnú skusenosť (budem najma rada za skusenosti s ketom ale budem si vážiť každu odpoveď. Dakujem moc .🙏

nelca0510
2. jan 2021

@alex5896 skus si kúpiť Stop kašeľ. Hlavne treba kašeľ tlmiť. Ale poviem ti jednu vec, ako to ma byt, tak to bude..

mirkava
2. jan 2021

@alex5896 ked som bola tehotna kaslala som od 6teho do 8meho mesiaca. Vtedy nebol covid, ale kaslala som neskutoce a vela, chodila som na plucne a brala spreje aby to preslo. Boli to spreje na astmu. Boleli ma svaly na bruchu od kasla. Vsetko bolo nastasie v poriadku, malemu ten kasel neuskodil. Drzim palce nech vsetki dobre dopadne 🤛👍😊😉

arcanne2
2. jan 2021

@alex5896 ja.som prekonala Covid uz vo vyssom tyzdni, ale priebeh hrozny. Kasel, teploty, silne bolesti hrudnika, hlavy, stazene dychanie. Trvalo takmer 3 tyzdne kym som dokazala ako-tak fungovat. A s babom vsetko ok 🙂 neboj. Zameraj sa na to tlmenie kasla. Ak by nepresiel, chod k doktorke, nieco ti napise. Drzim palce

mogaa
3. jan 2021

@arcanne2 no k doktorke s covidom určite nie, ak už tak nech si zavolá alebo potom do covidovej ambulancie.....

arcanne2
3. jan 2021

@mogaa tak som to myslela, recept jej vie dat aj elektronicky

alex5896
autor
3. jan 2021

ja som volala svojej gyn. mam hedelix na kasel len je to dost slabe :o

lubiss
3. jan 2021

@alex5896 mne co vzdy utlmi kasel je jeden obycajny cibulovy caj..ziadne sirupy nezaberali a toto takmer hned....polku cibule do salky zalejes horucou vodou nechas vyluhovat supnes medu a pijes vypila som niekolko za den a hned prisla ulava..a mne to aj celkom chuti :D

pukanec123
3. jan 2021

@alex5896 ja ti skusim poradiť z tej druhej strany, nie ako tlmiť kašeľ aké ako nebyť vystresovaná či sa bábätku niečo nestalo. Skús angelsound, popros niekoho nech ti ide kúpiť a položí pred dvere, alebo objednaj cez kuriéra, s tým, že zaplatíš dopredu a tak isto nech nechá pred dverami. V tomto týždni už budeš počuť srdiečko bábätka, keď poriadne pohladas, a budeš aspoň kludna že je s ním vsetko ok 🙂