Som v 16. týždni a malinká je strašne nízko
Dobrý deň chcem sa opýtať v pondelok som bola v pravidelnej poradni a lekár mi robil sono. Som v 16 týždni. Zistil že maličká je strašne nízko, nedala sa mu premerať ani hlavička. Hneď ma vypísal na 2 týždne na PN že mám oddychovať, ležať a sem tam mať vyložené nohy. Rázne to dodržiavam ale všimla som si, keď varím a som zo hodinu na nohách tak sa necítim dobre. Chcem sa opýtať či je možné že pri oddychu sa malička vráti na správnu polohu ako má byť. A ešte sa chcem opýtať či ste mali skúsenosť že vám po 2 týždňoch ukončil PN a vrátil do práce lebo mi nič bližšie k tomu nepovedal. Pracujem ako predavačka v špecializovanom obchode a som 10 hodín na nohách čo si sadnem len na polhodinu na obed plus dvíham ťažké krabice s tovarom. Akurát od februára nam začína sezóna a je to veľký frmol, stres a ja mám teraz strach, že keď nastúpim naspäť po dvoch týždňoch do práce že zas sa všetko vráti. Ďakujem.
@adus5656 aha, no povedz mu ze to v práci nemáš ľahké a ze chceš byť doma, určite ťa nechá si myslím. Viem ze tehotenstvo nieje choroba ale keď mas takýto problem. A inak kde pracuješ ked mas tehotná dvíhať nejake krabice? Nechápem.. Ved snad si zamestnavatelovi oznamila ze si tehotná a ma ta preradiť na pracu vyhovujúcu pre tehotnú.
@mima194 u súkromníka špecializovaný obchod kde sa predávajú veci na vodu plyn kúrenie kanalizácia atď. Áno vie len keď nie sú chlapi na blízku tak musím aj ja. Horšie je že celý deň stojím. Aj teraz v januári nebol taký frmol bol kľud predsa boli sviatky aj málo ľudí chodilo a bum od poslednej kontroly z pred mesiaca sa mala posunula tak nízko že hlavičku nemohol ani zmerať. Teraz začína sezóna od februára a to býva kvantum ľudí. Dúfam že bude všetko v poriadku. Ja nie som zástancom PN práveže som chcela chodiť do roboty čo najdlhšie. Ale keď začal zo sonom a ako prvé povedal že ma dáva na PN 2 týždne že dieťatko je príliš nízko tak som sklapla uši a pekne oddychujem.
@adus5656 aj ked nie si zástancom pn, mysli na svoje dieťatko, že toto mu urcite neprispieva, stat cely den na nohách a uz vôbec nie dvíhať tazke krabice, tak toto by som okamžite odmietla v tehotenstve. Ak toto povieš lekárovi, neverím, ze ta nevypíše. Mysli na maličké, a oddychuj, mne odtiekla plodova voda a musim ležať az dokonca iba na wc môžem ísť.

@adus5656 ahoj, nechoď viac do prace, bud doma v kľude. Narobis sa ešte dosť v živote. Moje odporúčanie