icon

Som v 24. týždni a mám placentu nižšie ako má byť

7. apr 2021

Ahojte mali ste niektora nizsie placentu ako ma byt? Som v 24 tyzdni a mam placentu 10 milimetrov pri branke. Bojim sa. Niake skusenosti?

m_isk_a
7. apr 2021

Ahoj, cca v tomto štádiu tehotenstva som mala placentu nízko aj ja (ale ako veľmi nízko neviem)... Gyn. mi vtedy povedala, že ak by sa to neupravilo, by bol nutný cisár ale že vo väčšine prípadov sa tá placenta "vytiahne" vyššie tým ako bude rásť bruško - a tak sa aj stalo, na žiadnej ďalšej poradni mi už nehovorili nič o nízkej placente, takisto ani pri pôrode nebol problém 🙂

autor
7. apr 2021

@m_isk_a mala si vtedy nieco nariadene? Ci si normalne fungovala?

m_isk_a
7. apr 2021

Normalne som fungovala, dr.mi len povedala ze je nizsie nez by mala byt a ze ak by sa to neupravilo by som musela ist na sekciu...a na dalsej poradni to uz bolo ok...ale ak ti nieco nariadili nejaky specialny rezim tak to urcite dodrzuj, mozno to.kas nejake ine nez som mala ja 🙂 drzim palce nech sa to upravi!

ankare
7. apr 2021

Neboj, ako maternica rastie, placenta sa môže vytiahnuť vyššie. Držím palce! ♥️

schokolade1988
8. apr 2021

Ja som mala placentu praeviu centralis v 20tt, samozrejme cisarak, mala som si dávať pozor na krvácanie a námahu ,ale na ďalšom utz v nejakom 28tt už bola vytiahnuta hore 🙂 cize neboj .. ono sa to môže ešte krásne upraviť 😉