icon

Som v prvom trimestri a už tretí deň mám špinenie

5. máj 2021

Ahojte, uz tretí den mam spinenie, nepovedala by som ze je to krv, je to take hnedé akoby krvné vlasocnice, je toho malinko ale najmä po wc.. bolesti nemam vobec a k dr idem zajtra, som v 1. Trimestri, mali ste nieco take aj vy? Mate nejake skúsenosti?

marpel
5. máj 2021

Mala, v dvoch tehotenstvách. Prvé nedopadlo dobre, nepomohli ani lieky na udržanie. Počas druhého som takto spinila 2x, brala som tiež lieky a zatiaľ všetko v pohode. Aktuálne som v 2. trimestri. Držím palce, nech to dobre dopadne. ✊🍀

autor
5. máj 2021

@marpel a co bolo/je príčinou toho spinenia?

marpel
5. máj 2021

V tom prvom prípade to bol začínajúci potrat. V druhom tehotenstve prvé spinenie nevedeli vysvetlit a to druhé vyzeralo na prasknutú cievku.

rivini
5. máj 2021

Pricinou je casto nedostatok progesteronu-zlte teliesko sa zacne vycerpavat a cast vystelky maternice odchadza, co sa moze prejavit ako spinenie...no mnohe tehu zeny spinia bez toho, aby to predstavovalo problem...spinenie v tehotenstve=vzdy radsej smer lekar!

autor
5. máj 2021

@rivini pomohlo by keby si dam utrogestan? Nemam ho predpísaný ale mam ho doma

kkovacovak
5. máj 2021

Môže to byť niečo zlé a aj vôbec nemusí. Prasknutá cievka, podráždený krčok, po sexe, velkej potrebe, niekedy sa ani na nič nepríde a proste to takto je. Môže to byť ale aj hematom alebo aj potrat. Ale je zbytočné nad tým takto premýšľať 🙂 vo väčšine prípadoch to nič neznamená. Určite si nedavaj teraz žiadne lieky keď ideš zajtra k dr. Len to dr povedz a ak tam niečo také bude tak ti ich predpíše. Je tiež možné že máš mať v tomto období menštruáciu a je to z toho. Nestresuj sa a uvidíš. Aj tak s tým teraz nič m9c nemôžeš

lorin29
5. máj 2021

Netreba sa stresovať dopredu ☺️asi vám predpisu duphaston pravdepodobne

rivini
5. máj 2021

Sama by som si asi nenasadzovala nic...ale je pravda, ze ja ho na odporucanie lekarky beriem preventivne a zatial ziadne spinenie...

leuska15leuska15
5. máj 2021

Nechápem, ako si mohla čakať 3 dni. Mala som špinenie 3 minúty a bežala som na pohotovost. Napichali ma injekciami, ktovie ako by to dopadlo bez nich.

zuzana1688
5. máj 2021

Ahoj s týmto by som sa nezahravala...Ja som tiež v prvom trimestri chodím na súkromnú kliniku a hneď ako som mala potvrdené tehotenstvo sestrička ma upozornila že pri akejkoľvek neistote volať a hlavne pri spineni!Vraj sa len predpisuje recept telefonicky ak nemáš nejaké bolesti alebo nekrvacas samozrejme! Určite by som informovala svojho gynekológa 🙂

elenita
6. máj 2021

Ahoj, ako si dopadla u lekara?

autor
6. máj 2021

@elenita všetko výborne, uz úplne minimálne špinim, skoro vôbec, na sone plod vo vaku a predpisala utrogestan 100mg 2x denne vkladať 🙂)

elenita
6. máj 2021

Super, gratulujem 😊