icon

Špinenie po vyšetrení v 38. týždni: Potrebujem ísť na pohotovosť?

22. mar 2024

Ahojte mamičky,

momentalne som v ukončenom 38. týždni tehotenstva. Dnes som bola na svojej poslednej poradni v nemocnici pred pôrodom (plánovaná sekcia na utorok).

Po sonografickom vyšetrení ma lekár vyšetril aj vaginálne tak ako obvykle. Samozrejme nebolo mi to dvakrát príjemné (v správe mám uvedené, že hrdlo mám dlhé cca na 1cm a bránku pre tesný prst).

Dnes sa mi ale prvýkrát po poradni stalo, že som si po príchode domov našla na spodnom prádle hnedý výtok. Na môj vkus ho bolo celkom dosť. Volala som preto hneď na gynekológiu, či sa mám otočiť a vrátiť sa späť.

Dr zhodnotil, že špiniť môžem z vyšetrenia, že chodiť nemusím. Že sa mám sledovať a ak to do večera neprejde alebo sa to zintenzívni, mám ísť na pohotovosť.

A teraz k mojej otázke. Ísť na pohotovosť aj v prípade ak mám špinenie naozaj už len veľmi slabé (na intímke dve tri bodky) a v podstate jemné sfarbenie pozorujem len po utretí po malej potrebe? Bolesti nemám žiadne, pohyby dieťatka cítim pravidelne. Alebo sa radšej zbaliť a ísť na tu pohotovosť keďže to spojenie od vyšetrenia ešte úplne nezmizlo?

trgypadl
22. mar 2024

Ahoj, zatial sa len sleduj. Cim viac sa blizis k terminu, tak krcok neviac prekrveny, hnede spinenie mozes mat po vyšetrení aj zajtra. Nic neobvykle. Ak by to bolo vyslovene silne krvacanie, alebo bolesti vtedy sa chod ukázať

autor
22. mar 2024

@trgypadl ďakujem pekne. Nie nie. Krvácanie to nie je. Sú to naozaj len 2-3 hnedé fliačiky.

Len ma to zneistilo lebo doteraz sa mi to po vaginalnom vyšetrení ešte nestalo (aj keď bolo vždy nepríjemné a mierne bolestivé. Ale nič čo by sa nedalo vydržať. Ale vždy bez špinenia.). Až na dnešok

trgypadl
22. mar 2024

Telo sa pripravuje, s bliziacim terminom sa pripravuje aj krcok, preto to spinenie, pokial je to na intimku je to v norme.

trgypadl
22. mar 2024

Ps som PA

nevenka
22. mar 2024

Ja som aj riadne zakrvacala a bolo to ok podla lekara, tiez v 38 tt., v 39 tt. mi vyvolavali porod, takze toto spinenie vyzera byt ok.