icon

Špinenie v 14. týždni tehotenstva

janka8199
30. dec 2025

Ahojte, dom v 14tt. vcera od rana som mala pichľave bolesti v brušku a take bolesti ako pred menštruáciou začala som riadiť a medzi riadením som išla na wc utrela som sa a mala som kus takého cerveno ružového výtoku bolesti náhle ustúpili už len sem tam ma pobolievalo. Išli sme hneď na nemocnicu kde mi nasadili prigestanelle. Dnes mám už len občas taký hnedkasty výtok a bolesti už nemám. Pred tym dva dni som mala taký vodnaty výtok. Pred tým mi Dr. Povedala že mám hematóm teraz na ultrazvuku ho už nevidela. Mohol to byt prasknutý hematóm alebo čo to môže byt? Pred tým som bola chorá nádcha chrípka dokopy aj kašeľ.

anonym_8e2d4f
30. dec 2025

mohla to byt aj cievka, cokolvek, dolezite je ze to nie je masivne a tmavo cervene. Hneda signalizuje uz len vycistenie od starej krvi, drz sa nech to ide bez komplikacii 🙏

suenna
6. jan 2026

Ahoj, ako si na tom? Mne sa to objavilo na Stedry den a bola som aj na pohotovosti, doktorka prezrela placentu a ziadny hematom nevidela, tak ma len vyslala domov, ze zatial mi nic predpisovat nebude. Som v 16+3tt a babo bolo v poriadku. Na jeden den to prestalo ale potom zacalo znova tak som sla na pohotovost a dostala som injekciu na zrazanie krvi a duphaston. Znova nic nevideli, no dr. predpokladala, ze to bolo z toho ze mi placenta este prekryva krcok. Potom sa mi to na tyzden zastavilo a vcera znova, volala som svojmu gynekologovi ale on mi len dal dalsi duphaston a dicynone, ci ako sa to vola. Nevysetril ma, mam pockat na poradnu, co je az o 8 dni. Som nespokojna, lebo mam strach o babo a nerozumiem, preco musim brat tie vsetky tablety, ked aj tak nevedia co mi je. Mam strach aby to neublizilo babatku. Takze cakam, kedy to prejde a rozmyslam, ze najdem noveho gynekologa. Teda uz mam aj typ, len mi je hlupe prechadzat na nove miesto.

janka8199
autor
7. jan 2026
@suenna

Ahoj, ako si na tom? Mne sa to objavilo na Stedry den a bola som aj na pohotovosti, doktorka prezrela placentu a ziadny hematom nevidela, tak ma len vyslala domov, ze zatial mi nic predpisovat nebude. Som v 16+3tt a babo bolo v poriadku. Na jeden den to prestalo ale potom zacalo znova tak som sla na pohotovost a dostala som injekciu na zrazanie krvi a duphaston. Znova nic nevideli, no dr. predpokladala, ze to bolo z toho ze mi placenta este prekryva krcok. Potom sa mi to na tyzden zastavilo a vcera znova, volala som svojmu gynekologovi ale on mi len dal dalsi duphaston a dicynone, ci ako sa to vola. Nevysetril ma, mam pockat na poradnu, co je az o 8 dni. Som nespokojna, lebo mam strach o babo a nerozumiem, preco musim brat tie vsetky tablety, ked aj tak nevedia co mi je. Mam strach aby to neublizilo babatku. Takze cakam, kedy to prejde a rozmyslam, ze najdem noveho gynekologa. Teda uz mam aj typ, len mi je hlupe prechadzat na nove miesto.

@suenna ahoj, ja som bola nespokojná tak som išla nazad na pohotovosť kde ma hospitalizovali na 2 dni pichali mi injekcie proti krvácaniu alebo špineniu dycinone a ešte niečo. Užívam progestanele ráno večer do posvy. Mne spinenie hneď zmizlo už sní v nemocnici som nemala no ale preistotu som tam ostala. Doktor mi povedal že buď je to ten hematon alebo mi praskla nejaká cievka. Teraz veľmi rýchlo rastie maternica a môže sa stať že sa niečo poškodí a vznikne spinenie. Doktor mi ešte povedal že spinenie môže byt len aby neboli intenzívne bolesti.