icon

Streptokok, výtok a ine neduhy v 2. trimestri

shades3
29. jan 2018

Ahojte dievcata, poprosim o radu.. Som treti krat tehotna (druhe zial MA), momentalne koncim 16 tt. Zijem v Rakusku, tu su vysetrenia uplne na houby, lekari maju vsetko na salame. V prvych tyzdnoch som parkrat spinila, co malo za nasledok vysetrenie aj u ineho ako mojho gynekologa, tam mi urobili vyter a potvrdili streptokoka. Moj lekar ho nelieci, vraj sa to riesi az v neskorsom stadiu, ak sa nahodou sam od seba nevytrati, potom sa davaju pri porode ATB. Ok, to je v poriadku.. ale - mam aj zelenkavy vytok, ktory vobec nesvrbi, len sa mi nepaci ta farba. Zajtra k nemu idem s celym zoznamom otazok, a skusim sa nedat odbit, ze je vsetko normalne, ved som tehu (typicka odpoved).. Dalej ma sprevadza aj nizky PAPP-a, co potvrdili pri Combined Test (nastastie, po dalsom DNA vysetreni sa anomalie nepotvrdili), a stale ma nieco picha a taha a boli. Uz si fakt nepamatam, ake to bolo pri prvom, mne sa vtedy zdalo, ze to bola prechadzka ruzovou zahradou, a teraz furt nieco, este stale mi aj zle byva.. no katastrofa. Tak som sa chcela len podelit o svoje pocity a strachy a pripadne opytat, ci ma niekto skusenosti s rakuskymi lekarmi, ako na nich, respektive nejake babske domace rady, ako sa dostat do pohody.. Hrozne sa bojim, ze pridem o babatko, ale uz ten strach trosku drzim v hrsti, pomaha mi aj domaci dopler, ktorym sa v najhorsich stavoch skontrolujem a potom mi je lepsie.. A nechcem mat nervne babo, tak sa chcem ukludnit.. Za vsetky rady/porady vopred dakujem! x

mungi
29. jan 2018

Ahoj ja len k tomu streptokokovi aby som ta trosku ukludnila 🙂 som v 27. tyzdni streptokoka mam od zaciatku a ten zelenkavy vytok (mne to pripada ako sople niekedy) je asi jeho sprievodny jav, dali mi na to macmiror, potom aj vaginalne atb dalacin a nic nepomohlo takze to budu riesit tiez az pred porodom a zle mi teraz bolo asi az do 18. tyzdna, uplne inak ako pri prvom tehotenstve, drzim palce ;)

shades3
autor
29. jan 2018

@mungi jeeej si zlata, uz som nervovala, ze mi nikto nenapise 🙂 ja som si tiez myslela, ze snad sprievodny jav, ale nikde som nic nevyguglila, skor to, ze sa nijako neprejavuje, tak som si hovorila, ze ci to nie je este nieco ine 🙂 a mne na to nic nedal, tak sa spytam pre istotu. dakujem!!!

mungi
29. jan 2018

Ale pre istotu nech ti to samozrejme skontroluju, ja som mala este aj kvasinkovu infekciu asi pred mesiacom popri tom streptokokovi, ale po nasadeni candibene to prestalo a streptokok zostal a aj ten vytok, nic ine z vyteru nevyslo, uz som sa s tym zmierila, ze to budem mat do konca tehotenstva ale nie je to nic prijemne ja s tym bojujem od prveho porodu.. 2,5 roka a stale sa mi to vracia .. dufam, ze je to len moj pripad :(

shades3
autor
29. jan 2018

@mungi ok jasne, mne dal tiez nieco pred dvoma mesiacmi na kvasinky, tak uvidime, ci sa to zas vratilo.. ja len nechcem, aby bol krpcek niecim ohrozeny, keby sa to zanedbalo.. ale tak nesmrdi to vobec.. ale aj ph mam velmi vysoke, tak mam trosku strach.. ved uz len do zajtra vydrzat 🙂 dakujem!