Sú normálne bolesti nôh v tehotenstve?

24. jan 2024

Ahojte, som 25tt a mám už asi 3 týždne bolesti nôh v noci, neviem si ľahnúť ani na bok ani na chrbat, všetko ma bolí- nohy celé- stehná, lýtka, bedrá, panva…nohy mi neopúchajú, magnezko užívam. Zle kvoli tomu aj spím, lebo si neviem nájsť polohu na spanie. Väčšinou to potrebujem rozchodiť a hneď keď vstanem z postele, tak to prestane. Dnes ma boleli v noci a rozboleli ma aj teraz pri dlhom státi. Mali ste to niektorá? Je to “normálne”? Ďakujem.

xsimonkax
24. jan 2024

Podľa mňa je. Telo sa mení, je ťažšie a roztahuje sa.

miriam11
24. jan 2024

Chýba tí železo

autor
24. jan 2024

@miriam11 na železo som mala robené testy pred týždňom, všetko v poriadku. Všetky krvné výsledky mám ok.

autor
24. jan 2024

@xsimonkax ďakujeem, asi ano, som prvykrat tehotna tak su pre mňa všetky tieto veci nové.

banalu
24. jan 2024

Ja som mala syndrom nepokojnych noh a slo ma rozdrapit, nic nepomahalo, az som nakoniec tu precitala, potriet nohy alpou a rychlo zaspat 😂 pomohlo, kym som zas nemusela ist na wc.
Ale to co pises, ze aj panva a bedra. Nebude to od krizov? Nemas preblem s platnickami? Tu len cvicit a fyzio.
Pohybu mas dost?

tehotna40
24. jan 2024

Ahoj niesom síce prvý krát tehotná, ale prvý krát mam taky problém že keď cez deň veľa stojím, čo je pri dvoch deťoch skoro každý deň 😀 tak ma tiež bolia nohy uz večer pred spaním a v noci sa nato budím, tiež sa musím väčšinou postaviť z postele. Po novom mi začínajú aj ruky trpnut ale to som mala aj pri malej. Som 25tt.

autor
24. jan 2024

@banalu no mne to tiež príde ako syndróm nepokojných nôh, v panve mi skôr zvykne praskať, ale o tom som čítala, že to viaceré ženy majú také pukanie…bedrá sú určite od nôh a od ležania na boku, len vtedy to začne a je to fakt nepríjemné..inak klop klop kríže a chrbát mám úplne ok, žiadne bolesti…ja som mala celý život aj podľa cyklu počas menštruácie bolesti noh, presne také nepokojné celé nohy, že som si ich nevedela nijako uložiť😅😅 skúsim tú alpu🙈

autor
24. jan 2024

@tehotna40 ďakujeem! Presne som tiež 25tt a ruky mi tiež tŕpnu sem tam v noci, ale nie také bežné tŕpnutie, že hneď aj prejde ale trvá to dlhšie… ja sa tiež budím na tie bolesti nôh, je to nepríjemné a pol noci kvoli tomu ani nespím…bolia ma, neviem si nijako ľahnúť🙄 na chrbte by sa vraj veľmi spať nemalo…

tehotna40
24. jan 2024

Ak je najhoršie spim na chrbte ale podlozim aspoň 2 vankúše aby som bola vo vyvýšenej polohe. Tie ruky sú vraj nervy ako sa rozpina panva, posúvajú organy atď tak môžu zatlačiť na určité nervy ktoré toto spôsobujú.

autor
24. jan 2024

@tehotna40 no je možné, že aj tie nohy budú pre to isté, mám pocit, že mi niekde čosi tlačí na nejaký nervy a to vyžaruje do tých nôh🤷‍♀️ ktovie..každopádne ďakujem🙏

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre