icon

Sú výsledky na DS v 18. týžsni rizikové?

marcela19791979
15. júl 2022

Ahojte je tu vysoké riziko na DS alebo nie?lebo lekár povedal že nie ale čo som si googlila tak vraj je tak veľké riziko na DS,prosím poraďte

Sú výsledky na DS v 18. týžsni rizikové?
borka168
15. júl 2022

@marcela19791979 ved výsledok je 1ku 1400 nie? Takže nie je riziko podla mňa ( aj keď to nikdy nie je nič 100%) ale neboj sa nemáš zle výsledky

anavixy
15. júl 2022

1:1400 myslis? No to je riziko ze medzi 1400 detmi bude prave to tvoje jedno mat DS. Vôbec to nie je vysoké riziko podľa mňa, neviem, kde si to čítala. Skríning je negatívny. Môj 1:300 bol tiež negatívny. Tieto vysoko orientačné testy vychádzajú omnoho horšie, pritom deti sú úplne zdravé. Pri takejto hodnote by som ani nerozmýšľala. (Samozrejme stať sa vždy môže hocičo.)

anavixy
15. júl 2022

A ak myslis to 1:45 podla tvojho veku, tak to je proste vek.. to vzd skresli vysledok, rata sa ten kde sa zohladnuju vsetky ostatne parametre.

marcela19791979
autor
15. júl 2022

@anavixy a Papp a hcg mám dobré ?kde nájdem nejakú tabuľku aká má byť norma

monro
15. júl 2022

Píše tam v poznámke 1v45 vzhľadom na vek matky (to je to vyššie riziko) ale inak 1v1400. Screening negatívny.

miskamicha
15. júl 2022

@marcela19791979 vysledky mas ok
.je to len pomer. Teda znamena to ze 1 z 1400zien s rovnakymi vysledkami ako ty ma dieta s DS. Klud.

Vzdy beru do uvahy aj vek a ten mzoe spravit sarapatu

anavixy
15. júl 2022

@marcela19791979 áno, vďaka tymto dobrym hodnotam sa ti “maže” vyššie riziko podľa veku. Dokopy je všetko ok 🙂

simona_dan
29. máj 2023

Ahojte, keďže v uplynulých týždňoch som tu prelustrovala množstvo diskusii, čo mi pomahalo zvládať situáciu, rozhodla som sa prispieť svojim príbehom so šťastným pokračovaním...prvé tehotestvo prebiehalo tak hladko, že som ani nevedela..pri druhom stále divný pocit už od začiatku, prvá kontrola 10.3. potvrdenie tehotenstva všetko v poriadku 31.3. opäť kontrola a všetko v poriadku, 6.4. odber krvi a dr volala o pár dni že  všetko v poriadku, 14.4. NT meranie u iného lekára a všetko v poriadku, 27.4. poradňa a opäť odber krvi všetko v poriadku...28.4. telefonát od DR aby som si 2.5. prišla pre výsledky a vymenny lístok na genetiku pretože mi vyšlo vysoké riziko na DS...absolútne som nemala tušenie o čo sa jedná ale dúfala som že to nebude až tak zle veď mám 24rokov jedno zdravé dieťa doma a ja som zdravá tiež....keď som 2.5. uvidela na papieri riziko na DS 1:10 položilo ma to...termín na genetiku som mala na 9.5. ..týždeň mi prišiel dlhá doba a neistota bola hrozná...4.5. som podstúpila odber krvi na NIPT, NeoBona od Synlab pretože som si nevedela predstaviť odber plodovej vody, do ktorého ma všetci tlačili...počas návštevy na genetike kedy som so sestričkou spisovala rodokmeň, vyšla lekárka s papiermi ktoré našla v mojom obale kde mám tehotensku knizku s otázkou či som si istá že NT meranie bolo robené 14.4 a nie 6.4. , tak som jej potvrdila že 14.4. že veď to vidí na tej lekárskej správe...doktorka vyslovila vetu počkajte asi sa stala chyba....o pol hodinu vyšla so záverom že prvý skrining vyšiel poztivne z dôvodu že napísali do systému že NT vystrenie bolo vykonané 6.4. namiesto 14.4. a práve preto mi vyšiel skrining s rizikom 1:10 pretože podľa tabuliek bolo dieťa príliš veľké ... nový skrining vyšiel negatívne s výsledok 1:600 ... ďalej mi povedali že mám iba klasicky podstúpiť ďalšie vysetrenia v tehotenstve a že dieťa bude určite zdravé...nikto nevyslovil žiadne ospravedlnenie za to že neúmyselne sposobili veľké starostí a kvázi zbytočne som zaplatila 380€ za testy ktoré sme v skutočnosti nepotrebovali....krvné testy vysli negatívne a morfologia tiež neukazala poškodenie alebo vady takže s najväčšou pravdepodobnostou je malická zdravá....toto je môj príbeh a tak ako mne pomohli slová od veľa žien, ktoré zazili takéto situácie a podelili sa o svoje skúsenosti, dúfam že aj moja skúsenosť niekomu pomôže a dodá vieru a silu ženám ktoré ju budú potrebovať...želám vám so srdca zdravé detičky a krásne tehotenstva ❣