Surové údené koleno v tehotenstve
Stalo sa to niekomu niečo podobné ? Zjedla som surové údené koleno v 6t ale to som nevedela že je zakázané a že môže vyvolať potrat alebo poškodiť plod
ked vies, ze si tehotna preco jes surove maso ?
Každa žena ktorá má štipku mozgu v sebe vie, že surové mäso sa v tehotenstve neje. Ale nie kvôli potratu 🤦♀️
@xmichaellaa Pozerám, že dnešným tehotným už asi šibe z tej výživy. Čítajú rôzne články od rôznych pseudoodborníkov, ktorí im tlačia do hláv svoje múdrosti, pritom pred pár desiatkami rokov sa jedlo všetko. Hlavne na vidieku. Tehotné jedli aj pečené prasačie uši a nepotratili z toho. Dnes sa boja zjesť olomoucké syrečky, čo keď sa malé z toho zadusí...
udene koleno nie je surove, akurat nie je uvarene. Pri udeni sa tak ci tak maso prehreje na viac ako 70°, takze neboj sa, z kolena nepotratis. Nepotratis z mnohych inych veci, ktore sa tehotnym neodporuca konzumovat a ani tych uplne zakazanych
@xmichaellaa Pozerám, že dnešným tehotným už asi šibe z tej výživy. Čítajú rôzne články od rôznych pseudoodborníkov, ktorí im tlačia do hláv svoje múdrosti, pritom pred pár desiatkami rokov sa jedlo všetko. Hlavne na vidieku. Tehotné jedli aj pečené prasačie uši a nepotratili z toho. Dnes sa boja zjesť olomoucké syrečky, čo keď sa malé z toho zadusí...
@chrobak7 by si sa divil, čo všetko "kedysi" tehotné nesmeli 😉. Škoda že som tú knižku už vrátila do knižnice. Bolo tam toho na dve strany. @autorka - z toho kolena si nepotratila, nevyčítaj si to. A mrzí ma tvoja strata. Plod sa asi dobre nevyvíjal a príroda to zariadila po svojom... Mrzí ma to, dúfam, že to rýchlo prebolí.
@xmichaellaa tak bolo to surové alebo údené?
@chrobak7 by si sa divil, čo všetko "kedysi" tehotné nesmeli 😉. Škoda že som tú knižku už vrátila do knižnice. Bolo tam toho na dve strany. @autorka - z toho kolena si nepotratila, nevyčítaj si to. A mrzí ma tvoja strata. Plod sa asi dobre nevyvíjal a príroda to zariadila po svojom... Mrzí ma to, dúfam, že to rýchlo prebolí.
Maso nebolo surove, bolo udene, preslo urcitou tepelnou upravou. Sanca, ze tam bude listeria, salmonela, svalovec alebo ine chutovky, je dost mala. Maso samo o sebe potrat nesposobi, neboj sa.
Vyvolat potrat ani poskodit plod naozaj udene koleno ani surove koleno nemoze. To si kde pocula takuto hlupost?
@xmichaellaa 🤦🏻♀️
ako nová móda na mk , 5x za den téma som tehotna, zjedla som xy , čo teraz , hysteričim, seriozne by sme potrebovali trochu viac "ludskej biologie " v školách lebo idem dobre z kopca
@mikadooo ved nepise, ze potratila...
@chrobak7 Hej, kedysi sa jedlo všetko a pozri, aké deti sa potom rodili. Táto napríklad potratila rozum. Jej matka v tehotenstve určite zjedla údené koleno. A navyše, maternica sa jej prepojila so žalúdkom - to je vývojová chyba plodu, ktorá tiež vzniká v dôsledku zjedenia údeného kolena v 6. týždni tehotenstva. Ach, tieto surové údené kolená! Malo by sa viac písať o ich nebezpečenstve!
@chrobak7 Hej, kedysi sa jedlo všetko a pozri, aké deti sa potom rodili. Táto napríklad potratila rozum. Jej matka v tehotenstve určite zjedla údené koleno. A navyše, maternica sa jej prepojila so žalúdkom - to je vývojová chyba plodu, ktorá tiež vzniká v dôsledku zjedenia údeného kolena v 6. týždni tehotenstva. Ach, tieto surové údené kolená! Malo by sa viac písať o ich nebezpečenstve!
@heleninamama Ďakujem za názor, ale hľadám serióznu radu, nie iróniu. Chcem len zistiť, či je potrebné niečo riešiť alebo sa zbytočne nestresovať. Ide mi o zdravie bábätka, nie o výsmech...Ak nemáte čo vecne poradiť, nemusíte odpovedať. Vážne sa pýtam, nie zo srandy. Nemusíte hneď niekoho urážať a zosmiešňovať a písať vysmešne komentáre....Btw: horšie ako vy sa snáď už nenarodili🙂))
@heleninamama Ďakujem za názor, ale hľadám serióznu radu, nie iróniu. Chcem len zistiť, či je potrebné niečo riešiť alebo sa zbytočne nestresovať. Ide mi o zdravie bábätka, nie o výsmech...Ak nemáte čo vecne poradiť, nemusíte odpovedať. Vážne sa pýtam, nie zo srandy. Nemusíte hneď niekoho urážať a zosmiešňovať a písať vysmešne komentáre....Btw: horšie ako vy sa snáď už nenarodili🙂))
@xmichaellaa stačilo by zapnúť sedliacky rozum
ja by som surové mäso nejedla ani ako netehotná , ak teda myslíš úplne surové
@xmichaellaa aka otázka taká odpoved, ked sa trocha zamysliš nad tym čo si sa spýtala, tak ano drvivá väčšina báb je proste niekde inde ako ty
a ked sa už teda tak šialene rozhorčuješ nad uražanim a zosmiešnovaním tak potom nerozumiem že robíš totálne to isté 😂 na konci prispevku 😂
Zjedla si údené či surové? Ako môže byť údenina surová 🤦
Hlavne nejedz udeniny, polotovary, nepasterizovane zrejuce syry a pozor na petržlenovu vnat ta dokaze sposobit potrat
Dokázala si si prečítať, čo je zakázané a čo môže spôsobiť potrat, ale nedokázala si si naštudovať, kedy sa vôbec plod napája na krvný obeh matky? Daj sem ten zdroj, kde píšu o surovom údenom kolene, lebo surové koleno by si určite nejedla pokiaľ niesi kanibal a netrháš surové mäso z kosti. V 6 tt ti vyšiel max pozitívny test. Doštuduj si veci o tehotenstve a nerieš čo ješ. Kopec žien v 6tt ani len netuší, že sú tehotné a jedia, pijú všetko.
@xmichaellaa ja som v 6 tt zjedla jeleniu klobásu, o ktorej som si myslela, že bola tepelne upravená, ale nebola, bola len zaúdená na nižšej teplote, čiže samozrejme hrozila listerióza, toxo a iné baktérie, našťastie bolo ale všetko v poriadku, nič mi nebolo, nič sa nestalo. Mala som tiež aj zavináče, čo je tiež surová marinovaná ryba, tie som jedla vo veľkom ešte keď som nevedela, že som tehotná, tiež všetko ok. Na teraz to vyhoď z hlavy, takto jednorazovo to bolo určite ok, a nabudúce budeš vedieť, že údeniny musia byť tepelne opracované. Samotné údenie nestačí, to nie je dostatočná teplota na zničenie baktérií. To isté platí pre marinované ryby, pre sušené šunky typu prosciutto, syr niva, a všetky nepasterizované mliečne výrobky. Držím palce ☺️

a kto Ti povedal, že je to v tehotenstve zakázané ?