Svrbenie nôh v prebiehajúcom 13. týždni
Ahojte som v 12tt2d a dnes večer ma zaťali svrbiet cele nohy. Určite si dám spraviť preistotu testy na pečeň ale v minulosti v tehu som nikdy problém nemala je to normálne ? Občas ma až v pošve taký príznak ako elektizovanie čo vám na to pomaha ? Ďakujem
@miskamicha zajtra ráno idem na odber krvi, ale čítala som že baby maly v poriadku krv a jednoducho to maly. Viacmenej pečeň býva na konci tehu
@paulafabryova aj mna tak obcas svrbeli silne nohy... ale radsej jeden odber a budes si ista.
Ale ako pisem...pecenovky mozu byt ok a zlc.kyseliny nie..preto treba vysetrit tie.
@miskamicha a tie sa ako vyšetrujú ? Tiež odber krvi u gynekológa ?
@paulafabryova áno,pýtaj si odber na zlcove kyseliny ale to by ti mali urobiť automaticky keď povieš že ťa to svrbí. Mňa svrbelo a bola z toho tehotenská cholestáza. Tá je nebezpečná pre dieťatko a preto treba nasadiť lieky. Ale nič sa neboj, dcérku sme udržali do začiatku 40 týždňa a až vtedy pôrod vyvolali, narodila sa úplne v poriadku. Len ako píšem,netreba to podceniť kvôli možnej liečbe 😊
@paulafabryova mna takto priserne svrbeli nohy v 1.tehotenstve v noci som myslela ze sa doslriabem do krvy co som spat nemohla jedine co mi pomohlo natierala som si ich alpou to ma schladilo a spala som, no trvalo to dost dlho a dokonca este aj po porode ked som kojila🙄tiez mi robili testy pecenove a boli v poriadku, mozno to je tym ze sa koza natahuje alebo ja neviem😂
@ivanki bola som aj ja na testoch mala som všetko v poriadku 🙂 a už to aj prešlo 😅

@paulafabryova nie len pecenove enzymy ale najma zlcove kyseliny