icon

Svrbenie pokožky v tehotenstve

malyarasid
25. apr 2021

Ahoj prosím Vás v poslednom čase má neksutocne svrbí telo nie celé skôr dolné končatiny som v 13tt myslíte že mám zavolať doktorke? Je to zle? Čo to môže spôsobovať ?

4stanka4
25. apr 2021

@malyarasid radšej zavolaj. Ja keď som bola v nemocnici bola so mnou na izbe jedna baba ktorá mala problémy s pečeňou - prejavuje sa strašným svrbenim.Ju síce neskutočne svrbeli uši, ruky a nohy ale radšej by som išla nech to Dr skontroluje.

angel993
25. apr 2021

@malyarasid mňa tak svrbí pokožka z fraxiparinu, niekedy ani zaspať nemôžem

ajsha123
25. apr 2021

Mňa všetko svrbelo, hlavne chrbát, ruky, aj ked som sa natrela krémom... A mala som zníženú funkciu štítnej žľazy... Lieky musím užívať doteraz. Prišla na to gynekologicka z bežných odberov (kontrola krvného obrazu).

malyarasid
autor
25. apr 2021

Robili mi všelijaké testy a žiadne neboli zlé, 12.5 mám ísť na kontorlu stačí počkať ?

malyarasid
autor
25. apr 2021

@4stanka4 Myslite že v tak skorom týždni mi už môže tlačiť na pečeň ?

weba
25. apr 2021

@malyarasid ja som mala neskutočne svrbenie brucha a hrudníka asi mesiac pred pôrodom. Myslela som, že z mandariniek, ktoré mi strašne chutili. Ale nedalo mi to pokoj, keď ma to svrbenie zobudilo už aj v noci. Išla som na gynekológiu, zobrali krv a vysoké pečeňové hodnoty, našťastie mi zabrali tabletky ale zevraj by mi museli vyvolať skôr pôrod, aby sa niečo nestalo dcérke.
Ale svrbenie ma viac pričiň, môžeš mať aj suchu pokožku,...

malyarasid
autor
25. apr 2021

@weba Je pravda že mám suchu pokožku, voda je tu strašne tvrdá alebo ako to mám povedať, no snažím sa natierať....určite sa opýtam gynekologičky, dosť sa teraz bojím čo bude s bábätkom :(

bolarazjedna
25. apr 2021

Ja som mala síce iba missed ab v 11.tyzdni, iba s prázdnym gestacny v akom, ale kým tehotenstvo trvalo, tiež som pozorovala strašne svrbenie pokožky iba na horných končatinách, hlavne ramena, prejavovalo sa to až keď som si ľahla že idem spať, ale to bolo veľmi intenzívne že som ani zaspať nevedela, len som sa skrabala, ani krémovanie nepomohlo, hormóny štítnej žľazy mam dlhodobo sledované, bola som na odberoch aj vtedy a mala som ich v poriadku. Pečeňové testy boli tiež v poriadku, mala som ich vyšetrené pred missed ab. Tiež som guglila, čo by to mohlo byt, no tiež som čítala, že v tehotenstve sa to vyskytuje v neskoršom štádiu...takze neviem, ale ako som mala kyretaz, za pár týždňov mi to s vrbenie vymizlo.

zacapa
25. apr 2021

@malyarasid Ja mam to iste a som v 17 tt. Doktor povedal, ze to nie je ok, fakt sa idem zblaznit, hlavne vecer niekedy. A to pouzivam excipial mastny krem na cele telo okrem bruska, tam olej a nic nepomaha. Tiez sa snazim nesusit pokozku castou sprchou, ale nepomaha 😕Zajtra rano idem na pecenove testy. A ty sa neboj, zavolaj doktorke a chod na odber pre pokoj duse😉

dahliaa
25. apr 2021

Určitě si co nejdříve zajdi k lékaři. Mohlo by se jednat o cholestázu a ta se musí v těhotenství hlídat.

sandra151
Autor odpoveď zmazal
buducamama
25. apr 2021

@bolarazjedna ja som mala pri anembryomole presne to iste, svrbenie,ale dlani a spodkov noh..

weba
26. apr 2021

@malyarasid hlavne sa nestresuj, to ti určite neprospeje... Daj si odobrať krv, aby si vedela o co ide. Môže to byť naozaj len ta suchá pokožka, ale treba vylúčiť ostatné... držím palce, aby výsledky dopadli dobre🙏

cookie29
26. apr 2021

Možnosti je viacero. Cholestaza... tam väčšinou svrbenie začína na dlaniach a pod. Môže byt problém pokožky. Môže byt napríklad zadržiavanie vody a vtedy by sa človek do krvi rozskrabal.

janetinka27
26. apr 2021

bratrancova manzelka mala pri oboch tehotenstvach problemy s pecenou a prejavovalo sa to aj strasnym svrbenim. ale nemusi to byt ono, pre istotu to ale ries s dr.

malyarasid
autor
28. apr 2021

Ďakujem, skorší termín mi nedali takze do toho 12 musím počkať včera som si začala natierať niveou tak uvidíme či to ustúpi

ivkav5
2. dec 2023

@malyarasid ahoj prosim ťa ako si dopadla nakoniec s tým svrbením? Mala si výsledky ok? Mňa svrbí veľmi už pár dní chrbát, som 17tt tiež všade čítam o cholestáze a som dosť vystresovaná, v pondleok asi zbehnem medzi akútnymi na krv. Natieram sa, ale je pravda, že mam presušenú kožu aj pery, takže to môže byť aj teraz zo zimy :( ale dosť mám stres..