Svrbenie tela a opuchnutý jazyk po chipsoch v tehotenstve?
Ženy ahojte, som 18tt a všimla som si, že ma svrbí telo (nie neznesiteľne) a mierne mi po bokoch opuchne jazyk a bolí ma po zjedení chipsov. Stretli ste sa s niečim takým? Nikdy som to nemala, teraz v tehu už 3.krát po zjedení chipsov (čistých solených) ma všetko svrbí + ten jazyk no. Máte skúsenosť? Čo to môže byť? Vďaka.
@macik34 nie boli to raz slovakia a potom lays 😅
Svrbenie v tehu vzdy nahlasit gyn, urobi krvny test. Je to prvy priznak tehot. Cholestazy
@dkethe nemam cholestazu, boli mi už robene testy…píšem aj, že to nie je neznesiteľné, je to jemné, ale začne to vždy po slanom..práve som sa tu na koniku dočitala o babe, ktorá mala oslabneé obličky a vraj to mala po chipsoch, slanom a sladkom..
myslim, ze alergie moc nebyvaju, ale tusim mozu byt na zemiaky. mozes amt alergiu. no aj nemusis, moze to byt len zvysena citlivost organizu.
no dalsia vec je, ez to moze byt kldune len solou. sol je latka, ktora sa pouziva ja na dezimfekciu hradla, vo vyskej koncentracii moze drazdit citlive tkaniva. zena ma pocas tehu telo inak nadstavene, moze ti takto cista sol prekazat.
tiez sa tkaniva spravaju inak aj pri nedostatku niektoryhc vitamonov. zauji,ave je, ze pri nedostaku vit A mozu byt problemy so sliznicami. tak ako aj pri nadbytku, kedy byvaju suche. pri nedostaku mozu mat sklon k drazdeniu. cize aj takato moznost u je predsa, v tehu je vyssia spoteba vitaminov a nie vzdy ich mame ok aj mimo tehu.
tak ich nejedz

Neboli to Pringels ?