Ťažkosti s kašľom a krvou počas tehotenstva
Ahojte, už som sem raz pisala, tak teraz len tak na krátko.. kaslem už 2 týždne, u lekarky som bola, zapal v krvi nemám, krvný obraz dobrý.. kaslem ale stále, casto ma po leziacky dusi, najhoršie je cez skoro rano a večer pred spaním..
Všimla.som si ze keď viac kaslem, nájdem si v hliene kusok krvi ( jemná čiarka, ako vlas tenká, naozaj je to síce len 1 mm) ale človek sa zlakne. Nadych mam čistý, vydych na konci trosku chrčiaci.
Lekárka mi povedala ze len stop kasel a čakať, nakoľko v tehotenstve nič iné nemôžem.. mal to niekto? Ze si po dlhom kaslani našiel v hliene krv? Podotýkam nie stále, len keď silno silno kaslem je tam taky "vlasok" krvi..
Obraciam sa na Vás lebo ako vravím, obvodna lekárka mi kaze len cakat
@jearptal áno chod a preháňaj! Nehovor ze to bol len kúsok krvi ale ze vykasliavas krv. A myslím to vážne, nie ironicky. Nech ta konečne poriadne vyšetria. Ja už mám plné zuby nášho lajdackeho zdravotnictva!
Bola si u plúcnom? Trebalo by test na astmu a alebo chochp
@stellarstar zatiaľ ma neposlala, lebo tvrdí že to je len možno nejaký vírus a nech počkám a skúsim fzv "samoliecbu" čajík, med a citron a stopkasel sirup..
To chocho ani neviem co je bože:/ ked človek tak verím tým obvodným lekárom ale nič z toho
@jearptal áno chod a preháňaj! Nehovor ze to bol len kúsok krvi ale ze vykasliavas krv. A myslím to vážne, nie ironicky. Nech ta konečne poriadne vyšetria. Ja už mám plné zuby nášho lajdackeho zdravotnictva!
@simona20201309 ja som tiež rozmýšľala, ze trosku preháňať lebo niekedy mám pocit ze kým.clovek neumiera, tak kašlú na neho.. ja chápem ze som tehotná a možno toľko veci sa robiť nema, ale začínam sa velmi báť, nikdy som ani nefajcila ani nežila nejak nezdravo, tak z ničoho takého to byt nemôže
@jearptal prsníky máš v poriadku? Žiadne zmeny?
@jearptal v tehotenstve mi pomohli len homeopatiká. Kašlala som strašne, ale krv ešte nie. Išla by som určite na urgent. Bez váhania.
@jearptal prsníky máš v poriadku? Žiadne zmeny?
@simona20201309 tak som v 6. Mesiaci tehotenstva, tak sú také boľavé niekedy, inak sú v poriadku. Chodím an na kontroly, vlastne naposledy som bola rok aj pol dozadu ale bolo všetko ôk, môže to mat niečo spoločné?
Nie je to ale vždy, len po dlhom namáhavom kasli skoro ráno
@jearptal išla by som v pondelok k svojej lekárke a tlačila na ňu, nech ťa pošle na pľúcne, kamkoľvek. Toto urgent nerieši, takže nie, na urgent by som určite nesla
@jearptal išla by som v pondelok k svojej lekárke a tlačila na ňu, nech ťa pošle na pľúcne, kamkoľvek. Toto urgent nerieši, takže nie, na urgent by som určite nesla
@luliu preto sa radšej pýtam, nech nepovedia ze idem s niečím co tam nepatrí, nikdy som na pohotovostí so sebou ešte nebola, tak radšej som sa poradila..ďakujem.
@simona20201309 v pondelok k obvodnej, v pondelok na pľúcne.....
Nie je to ale vždy, len po dlhom namáhavom kasli skoro ráno
@jearptal odbiť krv pri vykasliavani že podráždená sliznica - bez nejakého odbornejsieho vyšetrenia je poriadna nezodpovednosť.
Ako bodaj by, ale nepáči sa mi taky prístup
No tak sa asi pôjdem ukázať, lebo sa bojím, teraz mam jedine víkend kedy majú naši malu, muž veľakrát do večera pracuje a bojím sa nech sa nezanedba nič
No tak sa asi pôjdem ukázať, lebo sa bojím, teraz mam jedine víkend kedy majú naši malu, muž veľakrát do večera pracuje a bojím sa nech sa nezanedba nič
@jearptal chod na pohotovosť urcite.
@luliu preto sa radšej pýtam, nech nepovedia ze idem s niečím co tam nepatrí, nikdy som na pohotovostí so sebou ešte nebola, tak radšej som sa poradila..ďakujem.
@jearptal chochp je ako astma len o niečo horšie to si môžeš na nete kuk. Vydupkaj si výmenný na pľúcne sice ak si tehotná tak nvm či ti budu nejake vyšetrenie alebo spirometriu robiť
Ja sa len bojím, minulý rok mi umrela kamarátka na rakovinu pluc, nikdy nefajcila, nemala.ziadne priznaky, len kasel, po 4 týždňoch jej prišli na to ze je to najagresivnejsi druh rakoviny pľúc, nejaký novy, a ze nevedia pomôcť.. a ako som tehotná, evidentne hormóny robia svoje, tak sa bojím omnoho viac..
Tak sa zbehnem na tu pohotovost ukázať, ďakujem vám, držte mi prosím palce
Ja sa len bojím, minulý rok mi umrela kamarátka na rakovinu pluc, nikdy nefajcila, nemala.ziadne priznaky, len kasel, po 4 týždňoch jej prišli na to ze je to najagresivnejsi druh rakoviny pľúc, nejaký novy, a ze nevedia pomôcť.. a ako som tehotná, evidentne hormóny robia svoje, tak sa bojím omnoho viac..
Tak sa zbehnem na tu pohotovost ukázať, ďakujem vám, držte mi prosím palce
@jearptal daj ptm vediet ako si dopadla ,držím palce
Ono to je nechutne, ale vyzerá to nejak takto.. odfotila som to lekarke, ona mi povedala ze to je len podrazdena sliznica
@jearptal toto nie je na pohovotost. Toto je normalne pri dlhotrvajucom silnom kasli. Podrazdena sliznica, praskne nejaka vlasocnica. Bola si u svojej dr, popocuvala ta. Stopkasel ti evidentne nepomaha. Dlhotrvajuci silny kasel nie je ani pre tehotenstvo dobry. Vrat sa v pondelok k dr. Bud nech vezme vzorku zo sputa a posle na kultivaciu, alebo nech ti da ine lieky. Povedz jej ze ten kasel je neunosny a uz ta to vysiluje. To ze si tehotna neznamena ze nemozes normalnu liecbu
Ono to je nechutne, ale vyzerá to nejak takto.. odfotila som to lekarke, ona mi povedala ze to je len podrazdena sliznica
@jearptal fuj si nechutná 🤢🤮 a robíš z komára somára jasne že ťa bude dusiť keď si zahlienena daj si kpavky abo sirup. Kokos sú oveľa horšie prípady keď sa dusia ľudia až sa nemôžu nadýchnuť a klesá im saturacia a ty prídeš s takou prkotinou ktorú má každý človek počas chrípky 🙄😒
@jearptal toto nie je na pohovotost. Toto je normalne pri dlhotrvajucom silnom kasli. Podrazdena sliznica, praskne nejaka vlasocnica. Bola si u svojej dr, popocuvala ta. Stopkasel ti evidentne nepomaha. Dlhotrvajuci silny kasel nie je ani pre tehotenstvo dobry. Vrat sa v pondelok k dr. Bud nech vezme vzorku zo sputa a posle na kultivaciu, alebo nech ti da ine lieky. Povedz jej ze ten kasel je neunosny a uz ta to vysiluje. To ze si tehotna neznamena ze nemozes normalnu liecbu
@anonym_ae3ced ved toto, boli.ma cele podbrusko, na urgent som volala, ze by som prišla a povedali mi ze v žiadnom prípade, že si treba zavolať 155ku.
Tak ja neviem, asi pôjdem za tou obvodnou a budem trvať na tom nech ma pošle na nejaké vysetrenie
Taketo som mavala v tehotenstve, ked som vela zvracala. Tak uz aj krvave vlasocnice som zvykla niekedy zvracat. Zvracala som az do 6 mesiaca. Bala som sa, ze preco az krv mam. Ale vraj z podrazdenia. Ako som zvracat prestala nikdy viac som neodplula krv.
@jearptal fuj si nechutná 🤢🤮 a robíš z komára somára jasne že ťa bude dusiť keď si zahlienena daj si kpavky abo sirup. Kokos sú oveľa horšie prípady keď sa dusia ľudia až sa nemôžu nadýchnuť a klesá im saturacia a ty prídeš s takou prkotinou ktorú má každý človek počas chrípky 🙄😒
@anonym_67eab1 možno som nechutná, ale chcem byť plnohodnotná mama ktorá vladze okolo deti behať a venovať sa im, a nie ležať a lapat po dychu a takto fungovať pri deťoch.. muž je veľa v práci a ja musím a chcem fungovať..keďže ja som seba doteraz neriešila nikdy a lekári len čakať a čakať, poradila som sa tu, pretože možno je niekto kto si tým prešiel.. lekárka mi povedala ze mam ten hlbín oddotit a keď bude ordinovat jej to ukázať, lebo na základe fotky vie určiť ci je to krv čerstvá, alebo neviem co všetko, ja lekar nie som
@anonym_67eab1 možno som nechutná, ale chcem byť plnohodnotná mama ktorá vladze okolo deti behať a venovať sa im, a nie ležať a lapat po dychu a takto fungovať pri deťoch.. muž je veľa v práci a ja musím a chcem fungovať..keďže ja som seba doteraz neriešila nikdy a lekári len čakať a čakať, poradila som sa tu, pretože možno je niekto kto si tým prešiel.. lekárka mi povedala ze mam ten hlbín oddotit a keď bude ordinovat jej to ukázať, lebo na základe fotky vie určiť ci je to krv čerstvá, alebo neviem co všetko, ja lekar nie som
@jearptal *hlien odfotir
@anonym_ae3ced ved toto, boli.ma cele podbrusko, na urgent som volala, ze by som prišla a povedali mi ze v žiadnom prípade, že si treba zavolať 155ku.
Tak ja neviem, asi pôjdem za tou obvodnou a budem trvať na tom nech ma pošle na nejaké vysetrenie
@jearptal no ak si im povedala ze vykasliavas krv tak jasne ze ti povedali aby si si volala zachranku. Toto ale nie je vykasliavanie lrvi, to vyzera uplne inak. Nepanikar. A ak sa nevies ukludnit tak chod na pohotovost ale neprehanaj ze vykasliavas krv, povedz pravdu. Som zdravotnik a toto by ma vytocilo keby ze zistim ze takto pacient zavadza
@simona20201309 ja som tiež rozmýšľala, ze trosku preháňať lebo niekedy mám pocit ze kým.clovek neumiera, tak kašlú na neho.. ja chápem ze som tehotná a možno toľko veci sa robiť nema, ale začínam sa velmi báť, nikdy som ani nefajcila ani nežila nejak nezdravo, tak z ničoho takého to byt nemôže
@jearptal Urcite chod. Mojho oca odpinkali doktori cele mesiace a az na urgente mu urobili poriadne vsetky vysetrenia a zistili mu zavazne ochorenie.
Naši spoluobcania tam chodia a volajú pre každú sprostost
@jearptal načo voláš urgent? Veď normálna pohotovosť. Nie urgent.

Bola si u plúcnom? Trebalo by test na astmu a alebo chochp