icon

Tehotenská gingvitida

kvetinka719
15. sep 2022

Tehulky, čo vám pomáhalo proti zápalu a citlivým ďasnám? Bola som s tým u zubarky, myslela som, že budem mat väčšie afty, ale povedala mi, že ide o gingvitidu. Ďasno mám hlavne okolo jedného zubu boľavé a v priebehu dvoch dni sa mi na ňom vytvorila ranka, ktorá občas krváca.
Zuby si 2-3x denne umývam pastou biela perla.

Viete mi niečo poradiť? Bojím sa, aby sa ten zápal nerozšíril, nemôže ohroziť plod? Som v 15tt.

Ďakujem vám za všetky rady

viestta
15. sep 2022

@kvetinka719 skus corsodyl ale najprv zisti ci je vhodný aj pre tehotné.

pukina
15. sep 2022

@kvetinka719 ja som tu bielu perlu hned vyhodila, zbytocna predrazena pasta, ktora mi akurat tak este viac rozdrazdila dasna. mne najviac pomaha parodontax, hnusna pasta, ale aspon nevypluvam kopu krvi pri kazdom umyti.

niky1234
15. sep 2022

Mne dentalna poradila meridol pastu aj uatnu vodu … ta je vhodna na toto a samozrejme som sla na cistenie co bol brutal kedze mi hrozne krvacali dasna ale pomohlo🙂🙂do konca tehotenstva som uz potom mala pokoj a meridol pouzivam aj teraz ked sa stane ze sa mi zapalia dasna🙂🙂vyborny je este corsodyl ako radili vyssie ale to som pouzivala uz po tejotenstve neviem ci sa moze pocas🙂🙂🙂

kvetinka719
autor
16. sep 2022

@niky1234 ďakujem, tak skúsim tu meridol, to si mohla aj b tehotenstve, však? Ja práveže nemám povlak, na dentálnu chodím pravidelne, je pravda, že od začiatku tehu som nebola, ale tak neviem…

kvetinka719
autor
16. sep 2022

@pukina kúpim aj parodontax ☺️ Ďakujem za tip. A ako rýchlo ti to ustúpilo?

kvetinka719
autor
16. sep 2022

@viestta práveže neni ☹️

pukina
16. sep 2022

@kvetinka719 po par dnoch to bolo ovela lepsie, aj ked to nie je stale 100%, ale teda z tej bielej perly mi vyslovene zacalo ustupovat dasno pod prednym zubom, kde mam korunku a na to mi ten parodontax pomohol takmer ihned, ze krvacanie prestalo prakticky hned a dasno sa po par dnoch vratilo do povodnej podoby. drzim palce nech pomoze

kvetinka719
autor
16. sep 2022

@pukina rovno si aj idem kúpiť parodontax. Ďakujem, snáď mi to tiež pomôže tak rychlo

viestta
16. sep 2022

@kvetinka719 a meridol?

vemi23
16. sep 2022

@kvetinka719 zmen urcite pastu skor by som sa poradila aj u dentalnej hygienicky... Ten corsodil myslim ze mozes ja som tiez tehotna a dopatrala som sa ze chlorhexidin to je ta latka co ten corsodil obsahuje sa v tehotenstve moze mne pomohol ked som mala zapalene a hnisave dasno... Ale na druhej strane mi velmi pomaha repik lekarsky! Je to super bylina ktora hoji a je na zapal v ustnej dutine... Ja som si uvarila silnejsi caj a ked vychladol tak som si v ustach drzala ten caj. Das si male mnozstvo do ust a drzis aspon po 10 minut najlepsie by bolo viac ja som drzala aj pol hodinu vypluvla kus dala pauzu a potom zas dookola... To by ti podla mna mohlo pomoct a rovnako šalvia je super plno roztokov a tinkur ktore su v lekarni obsahuju prave salviu a bylinky ale su riedene alkoholom preto by som ich vynechala a radsej kupila cisto bylinny caj bud salviu alebo repik a riesila to takto...

lienka.7
16. sep 2022

@kvetinka719 paradontax pastu. Mas rôzne varianty. Alebo potom bola ešte jedna taka bylinková z lekárne. Zial názov ale neviem. Mne ju odporucil lekar, tiez na podobne ako ty v tehu. Popytaj sa. Je k tomu aj ústava voda a vodička ma dávno.
A hento vyhod co mas 🙈

niky1234
16. sep 2022

@kvetinka719 meridol urcite mozes🙂🙂

lenkatroj
16. sep 2022

Mne velmi na taketo problemy pomaha Gingival (NBF Gingival Gél 30g). Nie je to pasta na umyvanie zubov, ale gel na nanesenie po umyti zubov pre rychlejsie hojenie raniek v ustach (afty, dasna, herpesy na pere...) - odporucili mi ho u ortodontistu, ked som pocas tehotenstva nosila strojcek a bolo to vesele s dasnami.
Je to na baze vitaminov, takze OK aj v tehotenstve.
Pouzivam to aj teraz, ked mam nejaky problem a myslim ze aj vdaka tomuto gelu sa mi rychlo hoja ranky v ustach.

whatever1
16. sep 2022

@kvetinka719 Dentalna hygiena ti 100% pomoze, určite choď čím skôr. Mohla by si skusit aj repik lekarsky(nepit len povyplachovat). Zuby si nemusis drhnut 3xdenne, pokiaľ máš dobru techniku čistenia a používaš medzizubne kefky, stačí ráno a večer.

petronellla87
16. sep 2022

@kvetinka719 mne kazala zubarka paradontax pastu aj ustnu vodu, a corsodyl gel.

hivanik
16. sep 2022

Tie bieliace pasty robi viac škody ako osohu....Kamoška po roku užívania si zníčila zubnu sklovinu ( potvrdene zubárom)
Na boľavé ďasná a odhalené krcky mi lekárka odporučila po umytí si naniesť prstom tenkú vrstvu pasty Elmex...ukludni to zapálené miesta

kvetinka719
autor
18. sep 2022

Ďakujem vám dievčatá, už mi to aj začalo ustupovať. Bielu perlu som nechala manželovi a kúpila som si parodontax 😁 fakt pomohlo 🍀