Tehotenské vitamíny bez jódu
Ahojte viete mi odporucit vitamíny ktoré by boli vhodne ešte pred tehotenstvom ale musia byt bez jódu keďže mám aj štítnu žľazu , som momentálne po potrate ale chcem to začať užívať ešte pred kým sa začneme pokúšať o ďalšie ❤️❤️❤️
Boze, zeny, toto ma vzdy podrazdi, naucte sa to, prosim normalne napisat. Stitnu zlazu ma kazdy clovek. Musis napisat, co mas so stitnou zlazou, predpokladam, ze hypofunkciu. V tom pripade ta trocha jodu vobec nevadi, pretoze jod je potrebny aj pre ine veci v organizme. Jod mas aj v soli, napriklad.
Je pravda, ze moze drazdit autoimunitu, ale neviem o tom, ze by to tak radikalne malo daco sposobit. Okrem ineho, ak mas aj Euthyrox, tak aj tak Tvoja zlaza nejake hormony vyraba a na to potrebuje jod, bez toho ich vyrabat nebude.
V 1 tehotenstve som brala Euthyrox a normalne aj vitaminy a nic mi nebolo. Rovnako tak sestra, asi rok si davala stitnu zlazu do poriadku po potrate...🤔.
ja som mala tiez problemy so stitnou a brala som aj femibion aj pregnafolin, v oboch bolo jod.
@mirka1802 predpikladam, ze mas hyperfunkciu, ked sa obavas jodu, ja som si vzdy nejake vyskladala , vacsina multipripravkou je s jodom totizto
@anika podla mna nema hyperfunkciu, ja som mala hyper, brala som Thyrozol a normalne som jedla aj sol, dokonca pri prvom ataku som brala MILIGRAMY ELEMENTARNEHO JODU, fungovalo to ako zabijak poskodenych buniek, namiesto radiojodu. Ale ano, bola to neoficialna liecba, ale pri prvom ataku mi zabrala. Pri dalsich nie, lebo moje srdce tie davky jodu uz nezvladalo kvoli tachykardii.
Ale bezne som potom jedla vsetko, teda aj jodovanu sol a nic zle mi to nerobilo. Primar z Lubochne mi tiez nic nezakazoval s jodom...🤔. Ked uz sme pri hyper.
Ono niekedy ti lekari radia neuzivat jod aj pri brani Euthyroxu, ale nedava to ziadnu logiku. Lebo ta stitna zlaza, pokial nie je uplne mrtva, tak si vie aj sama vyrobit hormony, hoci sa doplnaju liekmi. A bez jodu to nevie spravit. Ja by som sa jodu nebala, ale to som ja. Tych pripravkov hotovych asi vela nebude, ale vyskladat sa da, len to bude vyzadovat dobru kombinatoriku.
@anika podla mna nema hyperfunkciu, ja som mala hyper, brala som Thyrozol a normalne som jedla aj sol, dokonca pri prvom ataku som brala MILIGRAMY ELEMENTARNEHO JODU, fungovalo to ako zabijak poskodenych buniek, namiesto radiojodu. Ale ano, bola to neoficialna liecba, ale pri prvom ataku mi zabrala. Pri dalsich nie, lebo moje srdce tie davky jodu uz nezvladalo kvoli tachykardii.
Ale bezne som potom jedla vsetko, teda aj jodovanu sol a nic zle mi to nerobilo. Primar z Lubochne mi tiez nic nezakazoval s jodom...🤔. Ked uz sme pri hyper.
Ono niekedy ti lekari radia neuzivat jod aj pri brani Euthyroxu, ale nedava to ziadnu logiku. Lebo ta stitna zlaza, pokial nie je uplne mrtva, tak si vie aj sama vyrobit hormony, hoci sa doplnaju liekmi. A bez jodu to nevie spravit. Ja by som sa jodu nebala, ale to som ja. Tych pripravkov hotovych asi vela nebude, ale vyskladat sa da, len to bude vyzadovat dobru kombinatoriku.
@anonym_92cd11 ja pisem na zaklade vlastnej skusenosti, mne moja dr. tiez zdoraznovala, neuzivat pripravky s jodom

@mirka1802 skus sa opytat v skupine snaziliek, baby pomožu s akými maju skusenost