icon

Tehotenstvo a lieky

24. jún 2021

Pekný deň. Práve som zistila, že som tehotná, test mi vyšiel pozitívne. Nemavala som pravidelnú ms, vedela meškať aj 3mesiace takže som aj dosť prekvapená, že som tehu, naposledy ms 26.4., 25.5 som bola aj u gynekológa na preventívke, všetko bolo ok. Ale dosť ma znepokojuje, že beriem lieky. Beriem nebilet 1/4 ráno, a glucophage kvôli pco a inzulinovej rezistencii, nanajvýš som začala užívať aj milgamu (doteraz takmer polka balenia využívaná) a viem, že som pred časom aj od bolesti krčnej užila flector. Teraz sa veľmi bojím, že liekmi som mohla uškodiť plodu. Je tu niekto kto by mi vedel poradiť, že či je to s tými liekmi až moc zle? Samozrejme zajtra ihneď volám môjmu gynekológovi

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
autor
24. jún 2021

@bambulienka25 a viete mi aj povedať kedy je pupocna šnúra? Vychádza mi to, že už by som mala byt 8-9 týždeň. Som z tejto situácie úplne mimo nakoľko som tehotenstvo vôbec neočakávala
Ďakujem

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
autor
24. jún 2021

@bambulienka25 posledná menštruácia 26.4. - nepravidelná, nemávam aj 3mesiace niekedy. Ú gynekológa som bola 25.5. na preventívke, to, že som tehu nezistil, ešte poznamenal, že už som mala ovulaciu (podľa sona). A ze som tehotná som zistila až dnes ( 2ks pozitívny tehu test a teda mala som tento týždeň už aj príznaky tehu, od pondelka len ležím a nevládzem nič) posledné 2-3tyzdne som ešte aj kŕče do lýtok začala mať, čo predtým som nemala vôbec. Najviac ma trápia tie lieky čo beriem

zuzanka.zuzu
24. jún 2021

čo si už užila tak nad tým sa netráp, to už nezmeníš... lieky sú také, že sa dajú hneď vysadiť?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
mey8
24. jún 2021

Pokial si u gyn. Bola 25.05 a nic nevidel tak urcite nie si 8-9tt... Mozno 6-7... Ale s istotou to urcite nezistis skor nez ti to potvrdi gyn. Tak ci onak... Ohladne liekov ti tu asi nik neporadi... Ak nemusis, tak dnes uz pre istotu neber a rano volaj gyn... Ten ti poradi s urcitostou. 🙂 prajem vela sil a prijemne tehulkovanie🙂 🙏♥️

autor
24. jún 2021

@bambulienka25 keď napíšem, že posledný sex bol 5dni dozadu?? Ze mam sex minimálne raz do týždňa... Nepísala som preto, že vôbec neviem kedy som mohla otehotnieť. Tak to bolo aj pri dcérke. Tiež som zostala tehotná nečakane a dokonca tiež pri nepravidelnej ms. Neviem co ti u mňa nesedí...

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
autor
24. jún 2021

@zuzanka.zuzu nebilet som užívala kvôli tepu, už sme s lekárom aj znižovali dávku(začiatkom roka) len ráno 1/4 tabletky, tu najnižšiu dávku keďže môj stav sa výrazne zlepšil. Aj som mala na plane, že doužívam poslednú krabičku a pôjdem prekonzultovať, že už by som nechcela brať, aj môj Dr začiatkom roka povedal, že by som sa ich mohla zbaviť veľmi skoro.

autor
24. jún 2021

@bambulienka25 rátala som podľa poslednej menštruácie ktorá bola 26.4. - cez kalkulačky na výpočet termínu (Google)

mey8
24. jún 2021

Autorke: @bambulienka25 ma pravdu... Minimalne gestacny vak by bol uz vidiet.. Ja som bola o tyzden neskor tiez z poz. Tehu testom a sice nic nevidela a kalkul. Mi tiez ukazuje 8-9 niekde az 10 tyzden a pritom som v 7tt... Takze ak by si bola 8-9 tak v tom case(25.5) by dr videl aspon gest. Vacok. A nie to ze prebehla ovu... 🙂

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
autor
24. jún 2021

Ďakujem. Trosku ste ma upokojili. Lieky vysádzam hneď, samozrejme zajtra volám aj gynekológovi aj môjmu obvodakovi. Neviem sa poriadne ani tešiť, som úplne v šoku...

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
mischel123
24. jún 2021

Ahojky 🙂 Ja som tiez mala poslednu MS presne 26.4.2021 🙂 a dnes som 8+3 tt 🙂 kvoli liekom sa netrap, hlavne ich vysaď cim najskor a utekaj gynekológovi 🙂 drzim palce 🙂 daj vediet ako ai dopadla 🙂

lalenka33
24. jún 2021

Hlavne najprv volaj lekárom a potom vysádzaj lieky.Beries lieky na lekársky predpis, nie vitamíny.Tie sa len tak svojvolne nevysadzuju.Môžeš si tak viac uškodiť, ako pomôcť. Do 12.teho týždňa kým sa dieťa nenapojí na obeh matky lieky ,,nevadia".

any_soj
25. jún 2021

@bambulienka25 vysvetlis mi prosím, prečo len sex 2-3 týždne dozadu? Na gynekológií bola 4,5 týždňa dozadu. Úplne kľudne už mohla byť vtedy 2 týždne tehotná, len ešte nebolo nič vidno, možno ak zvýšenú sliznicu (čo je pred ms bežne). Čiže to máme 6,5 týždňa od sexu, k tomu oficiálne 2 týždne na dozretie vajíčka po MS (samozrejme môže byť menej, ale pri určovaní týždňov tehotenstva sa rátajú 2 týždne, teda že ovulácia a počatie nastáva v 3.tt), to je 8,5tt čiže aktuálne v 9.tyzdni. Samozrejme, keďže má nepravidelnú MS, mohla mať ovulaciu neskôr a bola by reálne v nižšom týždni. Ale píše, že 25.5. už bola po ovulácií, takže dnes je minimálne v 5.tyzdni od ovulácie (čiže oficiálne v 7.tt). Posledný aj predposledný styk je tu naozaj irelevantná info.