icon

Tehotenstvo a práca na rizikovom pracovisku

dakabaka
5. máj 2025

Ahojte potrebujem radu týždeň dozadu som sa dozvedela že som tehotná (pozitívny tehotenský test). Mám prácu kde som od mája na dohode. Robím drevárskom priemysle s pmeumatickou pištoľou a nabijam matice. Ako som googlila našla som že by som to vôbec nemala robiť kvôli otrasom. Ja sa teraz bojím či mám skončiť ale to moje tehotenstvo prežije. Preradenie nieje možné lebo je prevažne,,chlapska robota". Nikto to nevie lebo by sa nestretli s pochopením.

Tehotenstvo a práca na rizikovom pracovisku
viestta
5. máj 2025

Ak nie je mozne preradenie, mas zo zakona narok na nahradu mzdy pre prekazky na strane zamestnavatela. Treba oficialne oznamit zamestnavatelovi tehotenstvo (ak bude potvrdene lekarom) a poziadat o preradenie.
https://www.akmv.sk/tehotna-zamestnankyna-a-jej...
je o tom vela clankov na internete, treba si stat za svojimi pravami

denkabemommy
5. máj 2025
@viestta

Ak nie je mozne preradenie, mas zo zakona narok na nahradu mzdy pre prekazky na strane zamestnavatela. Treba oficialne oznamit zamestnavatelovi tehotenstvo (ak bude potvrdene lekarom) a poziadat o preradenie.
https://www.akmv.sk/tehotna-zamestnankyna-a-jej...
je o tom vela clankov na internete, treba si stat za svojimi pravami

@viestta pracuje na dohodu, takže ju s celým zákonníkom zbalia a zakývajú jej, lebo ako dohodár nemá na to v podstate nárok 🙂

viestta
5. máj 2025
@denkabemommy

@viestta pracuje na dohodu, takže ju s celým zákonníkom zbalia a zakývajú jej, lebo ako dohodár nemá na to v podstate nárok 🙂

@denkabemommy to som nevedela

denkabemommy
5. máj 2025
@viestta

@denkabemommy to som nevedela

@viestta však to píše v druhej vete

viestta
5. máj 2025
@denkabemommy

@viestta však to píše v druhej vete

@denkabemommy nie to, to ze sa to netyka dohodarov

denkabemommy
5. máj 2025
@viestta

@denkabemommy nie to, to ze sa to netyka dohodarov

@viestta aj by sa týkalo, lenže pri dohode nemá tehotná žiadnu ochranu, takže keď nemôže robiť, to čo robí, tak nemusí robiť vôbec - môžu s ňou rozviazať okamžite pracovný pomer. Preto sa odporúča ísť vždy na tpp 🙂