icon

Tehotenstvo a supraventrikulárna tachykardia

7. jún 2025

Dobry den, mame jedneho syna, 3 rocne, pol rok po jeho narodeni mi doagnostikovali supraventrikularnu tachykardiu. Na kardio som odmietla ablaciu ze pockame ako sa to dalej bude vyvijat. Dr mi povedal ze aa mam vratit ked si to rozmyslim. Moj vseobecny, je aj internista mi nasadil concor, beriem iba 1,25mg denne, za tie 3 roky som mala iba svt iba 2x aj to iba tak do 5 min a s tepom max 140. Strasne by sme chceli druhe dieta. Pytala som sa svojho vseobecneho, povedal mi ze sa moze svt zhorsit pocas tehu ale nemusi. Bola ste niektora tehotna s touto diagnozou? Ako ste to zvladli? Dakujem

lubkovaandrejka
7. jún 2025

Ahoj, prepáč ze ti neodpoviem na otazku, lebo odpoveď nepoznam, sama mam ten problem a zaujimaju ma odpovede. Mna len prekvapilo,ze ti pri SVT odporucili ablaciu. Mne to odporucil jeden lekar v nemocnici, ale potom som bola na konzultacii v Nusch a tam mi lekar vravel, ze SVT mava najvacstejsie pravidelny rytmus a pri tom ablaciu neodporuca, ze tam nie je pridavna draha, ale nejaka ina pricina - napr.chrbtica. Tak to uz clovek ozaj nevie,co si ma o tom myslieť

autor
7. jún 2025
@lubkovaandrejka

Ahoj, prepáč ze ti neodpoviem na otazku, lebo odpoveď nepoznam, sama mam ten problem a zaujimaju ma odpovede. Mna len prekvapilo,ze ti pri SVT odporucili ablaciu. Mne to odporucil jeden lekar v nemocnici, ale potom som bola na konzultacii v Nusch a tam mi lekar vravel, ze SVT mava najvacstejsie pravidelny rytmus a pri tom ablaciu neodporuca, ze tam nie je pridavna draha, ale nejaka ina pricina - napr.chrbtica. Tak to uz clovek ozaj nevie,co si ma o tom myslieť

@lubkovaandrejka no u mna je prave chrbtica spustac… mam s nou problemy

lubkovaandrejka
7. jún 2025

No,ja nápodobne. Tak uvidime ci niekto napise skusenosti 🙂 a bola si aj na rehabkach s tym?

miya9389
1. okt 2025

@anonym_autor ja som to mala.. vo 4tom mesiaci mi to začalo..tepy 264 ..

miya9389
6. nov 2025

@anonym_autor mala som to tento rok počas tehotenstva.. a nebolo to dobre