Tehotenstvo po abrupcii placenty
Ahojte,vela ľudí sa ma pyta super taktnu otazku,kedy bude druhe dieťa.
Prve sa narodilo o dosť skôr,bolo na jiske, mala som abrupciu placenty. Ked si predstavim ako sa zo mna zacala valit krv a tiect mi po nohach a v nemocnici za mnou ostavali krvave flaky, lebo sa mi premocila az popôrodna vlozka,tak mi je zle, bola som na are. Ja nerozumiem, ako neikto,kto vedel o celom tomto, to jednoducho nevie pochopit. Ze mam strach.
Odvazili stesa po takom zážitku mat druhe dieta???
Ja som mala abrupciu pri druhom a ak by sa mi to stalo pri prvom synovi, tak by druhé dieťa nebolo.
Mne sa to stalo pri prvom, teraz cakame druhe a mam veru strach😢 ale tuzba po druhom bola silnejsia
@anonym_autor tak ja som mala prvé tehu ok. Druhé bolo horšie, rodila som s preeklampsiou 2 mesiace skôr a veru už by som zo strachu do tretieho nešla. Rodila som v poslednej chvíľke.
@3petka to muselo byt tiez velmi neprijemne :( no,necudujem sa,ze by si do tretieho nešla
Ja som mala abrupciu pri druhom a ak by sa mi to stalo pri prvom synovi, tak by druhé dieťa nebolo.
@sella38 dakujem,ze si sa podelila. Som rada,se ma niekto pochopil
Mne sa to stalo pri prvom, teraz cakame druhe a mam veru strach😢 ale tuzba po druhom bola silnejsia
@olivieraa och, budem ti silno drzat palce, nech je to ok. Kedy mas termin? Napis poton,ako si dopadla
@sella38 dakujem,ze si sa podelila. Som rada,se ma niekto pochopil
@anonym_autor Vieš, tieto reči o tom, kedy bude druhé, sa neskončia ani pri druhom 🙂 Ja mám dvoch chlapcov a zopár rokov som počúvala, že "ešte dievčatko".... vždy som odpovedala, že už len vnučku... našťastie som už aktuálne vo veku, kedy je asi aj netaktné pýtať sa, či ešte dievčatko.... 🙂
Ak sa na to necítiš, nedaj sa presvedčiť... lebo kto to neprežil, nepochopí. A hlavne, je tu dieťa, na tomto svete... ktoré ťa potrebuje živú a zdravú.
U mňa je to už 12 rokov a stále si viem živo vybaviť, ako so mnou leteli na sálu, ako mi už nedovolili zliezť z "kozy" dole a ako sestrička kričala do telefónu, že potrebuje okamžite sanitára a či rozumejú slovu okamžite.... Takže ťa chápem.
Ja som porodila v 32 týždni, malý sa narodil predčasne a nemam odvahu ísť do druhého aj keby sme veľmi chceli. Druhý krát by som asi skončila na psychiatrii keby sa to stane zas
Ja som mala len čiastočnú (našťastie) v 20tt, čiže keby sa to odtrhne,tak to malá ešte nedá.. vtedy som navštívila jednu kliniku a doktor mi povedal,aby som hľadala príčinu, poslal ma na hematologiu. A naozaj príčina bola hematologická...vďaka tomu nám nasadili liečbu a vydržali sme až do 40tt.
@anonym_autor ja som rodila teraz v auguste, krasne rozbehnuty porod, zrazu mi zacalo byt hrozne zle, prisli na abrupciu placenty a rovno ma brali na akutny cisarak. Strasne som sa bala ze to nedame… po tomto zazitku som si povedala ze uz nikdy viac…
Ja som tak mala prve, necakana abrupcia, celkova narkoza sekcia a presne ako autorka-do konca svojho zivota nezabudnem na tu krv ako zo mna isla ako z tocky...horsie bolo,ze mne prestala pracovat akoby maternica,ale na to nedosiel nik a presne 10 dni po porode, kedy som vravela este v nemocnici,ze ja nekrvacam, zrazu doma zo mna zase zacalo tiect krvi a neslo to zastavit. Uprimne poviem,ze som odratavala minuty a po 10 minutach si vravim,zijem,tak to nebude az take zle. Panika slabe slovo. Jo, o tyzden kyretaz. O par rokov ma dobehla depresia z tychto zazitkov, musela som mat 1,5 roka lieky a chodila na sedenia. AAALEEE,po siestich rokoch a uz bez liekov,neviem ako,nabrala som neviem ako odvahu na 2.dieta. Najskor som ale bola za dalsim gynekologom,kapacitou v odbore,ci je to mozne,nasledky a podobnost s prvym porodom. Ten ma dost ukludnil,jasne,ze je to mozne,ale celkovo ma pozrel,vysvetlil,zhodnotil... Cele tehotenstvo som bola nervozna a strach, naplanovali sme automaticky sekciu v celkovej narkoze,lebo som vedela,ze musim proste spat,ze toto nedam inak. A cely cas sme sledovali pocas tehotenstva placentu,ci sa pohybuje a hybala sa. Porod v poho,len zas mi po nom zistili,ze napriek porodu v 38tyzdni,malemu babatku, aj tak uz bola placenta 'prezreta' a uz bola tak,ze cochvila by sa odlupovala. Ale kedze sme si naozaj vsetci,ja aj doktori,davali pozor,tak to bolo de facto bezproblemove. Len potom zas ta maternica a zas kyretaz, je to potvorka u mna. Takze za mna-nikdy po tom prvom porode som si nemyslela,ze to zopakujem,ale isli sme do toho s muzom a doktormi,davali sme si vsetci pozor a dopadlo to dobre. Dokonca aj tie depresie ma vela naucili,uz som sa do toho stadia nikdy nevratila. Drzim palce,ten stres bol sialeny,ale ak vsetci robia to,co maju,kontroluje sa vsetko,dobre bude!

@anonym_autor tak ja som mala prvé tehu ok. Druhé bolo horšie, rodila som s preeklampsiou 2 mesiace skôr a veru už by som zo strachu do tretieho nešla. Rodila som v poslednej chvíľke.