Tehotenstvo po operácii prasknutého vredu
Ahojte chcem sa opytat som po operaciii 9 rokov prasknuteho dvanastikoveho vredu a som otehotnela a strašne mam obavy ze ako to zvladnem a že ci dokonca mi može brucho rast ked mam jednu ranu vonkajšiu a jednu vnutornu na dvanastornik mal niekto take to dakujem
Nebolo by lepsie poradit sa o tomto s lekarom? To budes mat najvacsiu istotu, ci to vsetko tvoje telo zvladne 😉
Ved za 9 rokov to už máš dávno vyhojene.
9 rokov je naozaj dost dlha doba..ja som otehotnela 5 rokov po velkej gynekologickej operacii a problem nebol ziadny a brucho som mala teda obrovske..akoze neviem co by sa malo stat?ze sa ti roztrhne rez myslis?urcite nie.tkanivo okolo rezu zvykne praveze zhrubnut. Teoreticky mozno pri cisarskom by si mohla mat nejake zrasty na pobrusnici ale to dopredu predsa nevies ci bude nutny.
Toto je otazka na doktora, nie na laicke forum.
Dokonca to bola otazka na doktorov uz pred moznym otehotnenim.
@colsami dakujem za odpoved ale povedal ze nevie ale nemalo bi tota bola otazka lekara
9 rokov je naozaj dost dlha doba..ja som otehotnela 5 rokov po velkej gynekologickej operacii a problem nebol ziadny a brucho som mala teda obrovske..akoze neviem co by sa malo stat?ze sa ti roztrhne rez myslis?urcite nie.tkanivo okolo rezu zvykne praveze zhrubnut. Teoreticky mozno pri cisarskom by si mohla mat nejake zrasty na pobrusnici ale to dopredu predsa nevies ci bude nutny.
@saxana000 dakujem velmi pekne za odpoved lekar mi povedal ze nemal bi byt problem neviem teraz a dasa aj nejaky ultrazvuk abi som vedela na 100% ze bude dobre ?? Lebo to bol na dvanastivy vred a mne praskol a pi podviazali a bez liekov nemozem byt uzivam uz 9rokov emanera40mg a som nebrala uz 3dni a mam pichanie v tej ranke dakujem ste mila
O uzivani liekov sa musite poradit s lekarom ci a aky vplyv na babetko maju.. na toto vam neviem odpovedat.
@saxana000 dakujem velmi pekne za odpoved lekar mi povedal ze nemal bi byt problem neviem teraz a dasa aj nejaky ultrazvuk abi som vedela na 100% ze bude dobre ?? Lebo to bol na dvanastivy vred a mne praskol a pi podviazali a bez liekov nemozem byt uzivam uz 9rokov emanera40mg a som nebrala uz 3dni a mam pichanie v tej ranke dakujem ste mila
@martinahorvatova neprestávaj sama od seba užívať lieky, zavolaj lekárovi alebo sa rovno objednaj a opýtaj sa ako to vidí.
@martinahorvatova Syn sa mi narodil necelé 3 roky po klasickej operácii žlčníka.Nemala som problém ranou,aj keď má cca 20 cm
@martinahorvatova neprestávaj sama od seba užívať lieky, zavolaj lekárovi alebo sa rovno objednaj a opýtaj sa ako to vidí.
ano este som nevolala ale zajtra zavolam gynekologovi dakujem za radi aj odpoved
@januska12323
O uzivani liekov sa musite poradit s lekarom ci a aky vplyv na babetko maju.. na toto vam neviem odpovedat.
@saxana000 ano a dakujem velmi pekne za odpoved ale čo take sa da kupit nahradu na reflux a zapal zaludka palenie zahy?? Viete mi poradit niečo??? miesto mojich liekov dakujem
Neexistuje aby si mala aktívnu ranu deväť rokov po operácii. Je to blud. Keď máš problémy s vredmi treba dodržiavať životosprávu, diétu.. Emanera, Oprazol a podobné lieky stačí užívať v kúrach párkrát do roka. Tieto lieky absolútne nie sú vhodné na niekoľkoročné neprerušované užívanie. Tymto sa ani nezaoberaj, tá operácia je dávno zabudnutá. Na ultrazvuku ti vredy niekto vidieť Nebude. To sa dá vidieť len endoskopicky.
Bolo by veľmi zvláštne, keby si po deviatich rokoch pociťovala bolesť po operovanom vrede.
@colsami dakujem za odpoved ale povedal ze nevie ale nemalo bi tota bola otazka lekara
@martinahorvatova aj ja som nad tym rozmyslala. Mne praskol vred na 12stniku 7 rokov je tomu.🙈brutal jazva od zaludka po pupok rez. Ty mas ako?
@martinahorvatova aj ja som nad tym rozmyslala. Mne praskol vred na 12stniku 7 rokov je tomu.🙈brutal jazva od zaludka po pupok rez. Ty mas ako?
@anonym_c89901 ano mala som dost velku ranu tak isto ale to je jedna rana a na pravej strane tam je vnutorna prišity vred na dvanastornik
Ja som otehotnela dva roky po poslednej gynekologickejnoperacii, štyri roky po prvej a úplne v poriadku.

Toto je otazka na doktora, nie na laicke forum.
Dokonca to bola otazka na doktorov uz pred moznym otehotnenim.