icon

Theraflu v 6. týždni

25. jan 2023

Práve som prešla z 6 do 7tt a už druhý deň sa cítim zle, plný nos, boľavé hrdlo a už zopár hodín sa mi drží teplota okolo 38°C. Viete mi poradiť či je vhodné dať si aspoň jedno balenie theraflu? Naozaj nemám možnosť ostať doma, v práci nás jednoducho nie je dosť aby som si mohla dovoliť vypadnúť... :( Ďakujem za rady.

catmartina
25. jan 2023

Urcite nie,,v prvom trimestri sa vyhnite radsej paracetamolu a su tam aj oblbovaky co nie je v ziadnom pripade vhodne pre tehotne...skor ist k dr a radsej vhodne atb aj mate dlho teploty,zrejme bakterialna infekcia

beky223
25. jan 2023

Theraflu nie. Upchatý nos sa dá prežiť aj len s morskou vodou, hrdlo kloktať napr. s corsodylom či obyčajnou slanou vodou, sprej sa môže stopangin. Jeden Paralen pri teplote neublíži, vysoká horúčka je v prvom trimestri tiež nebezpečná. Ideálne spraviť si CRP test, či to nie je na ATB. Držím palce.

ttonicum
25. jan 2023

Najlepsie inhalacia Vincentky, alebo slanej vody. Kloktat a poradit sa v lekarni, co moze zena v 1.trimestri si dat, kedze aj obycajny Paralen je zakazany vtedy..

lucia147852
25. jan 2023

@ttonicum není zakázaný. Práveže každý dr ti povie, že horucka je nebezpečnejšia ako Paralen.
Autorka: riskovať takto v 1 tr kvôli blbej robote je bláznovstvo. Ty máš oddychovať a nie si spôsobiť zápal pľúc. Teraz kolujú hnusné vírusy
A teraflu určite nie. Obyčajný Paralen.

taminka1986
25. jan 2023

Tvoja starost je aby si bola ok,si tehotna..A nie ci mozes vypadnut alebo nie...To je problem zamestnavatela,ked zamestanec ochorie,kazdy je nahraditelny. A radsej chod k dr.ako skusat na sebe Theraflu.

zuzana111984
25. jan 2023

Theraflu NIE!!! Paralen aj 3x denne, teplota sa dá znížiť lipovým čajom, odšťavené citrusy. A do roboty by som v takomto stave tiež nešla.

autor
26. jan 2023

Baby ďakujem vám za rady, theraflu som nakoniec nechala tak a hodila si Paralen. Len škoda že nepomohol. Myslíte teda,že by som mala ostať z práce doma? Teraz ráno už som začala aj vykašliavať ale neviem posúdiť či je to natoľko vážne aby som ostala doma, teplota stále tých 38...ja len ozaj kvôli tomu že nemá kto za mňa potiahnuť a v práci sa budú veľmi hnevať

sweetdreams1
26. jan 2023

Ak má zamestnávateľ problém dať ti dovolenku skrz kvantum práce, tak si vezmi PN a tam už ti nemoze povedať nič. Az mu písomne oznámis, že si tehotná (to sa teda zvykne až po ukončení prvého trimestra), nebude ta môcť prepustiť, takže to už si úplne v kľude. Na tvojom mieste by som teraz štvrtok - piatok zostala doma a uvidíš, ako ti to bude postupovať cez víkend. Nikto nie je v práci nenahraditeľný, uvidíš po odchode na MD 🙂

elenita
26. jan 2023

Samozrejme, ze mas zostat doma. Teda presnejsie, doma z prace a chod k dr. Toto nie je sranda.

catmartina
26. jan 2023

Nechcem strasit ale teplota okolo 38nie je dobra pre plod a uz vobec nie ked je zrejme za tym mozno zapal . Aby ste potom nelutovali..poradte sa s dr,,

beata_k
26. jan 2023

Uz si mala byt u lekara. Teplota 38 je pre babatko nebezpecna. Mysli aj na svoje dietatko, nie len na kolegyne.

autor
26. jan 2023

Naozaj ďakujem za podporu, ostala som teda doma, volala som lekárke a má sa mi ozvať hneď ako bude k dispozícii. Máte pravdu že tu sú priority inde, len toto je môj večný problém, chodím do práce aj chorá hlavne aby všetci boli spokojní 😁

martinp288
26. jan 2023

@zuzana111984 Oprav ma ak sa pletiem.
Theraflu obsahuje učinnú látku paracetamol - ten vravíš že nie
Paralen obsahuje účinnú látku paracetamol - ten vravíš že 3x denne v pohode ...
kde je kurnik rozdiel ???

beky223
26. jan 2023

@martinp288 lenže theraflu obsahuje okrem paracetamolu aj fenylefrin a ferinamin, tie už vhodné nie sú.

martinp288
26. jan 2023

@beky223 ďakujem za vysvetlenie. Niesom lekárnik, tak sa pýtam. 🙂

ankare
26. jan 2023

Nič nieje viac než bábätko. Ostan doma a oddychuj, daj si Paralen. Daj si zmerať CRP, či to nie je na atb. Skoré uzdravenie!

ttonicum
26. jan 2023

@lucia147852 Aha, to som nevedela. Tak uz som mudrejsia 🙂

zuzana111984
26. jan 2023

Dobre si urobila👏 žiadna práca nestoji za to prisť o babätko, pozor na teplotu nad 38, musíš ju zrážať, inak by si mohla potratiť. Ja viem, ten paralen ani mne moc nezaberá, veľa veľa tekutín treba piť, ležať, potiť sa, studené obklady, keby tá teplota stupala smer pohotovosť. Drž sa ✊️

zuzana111984
26. jan 2023

@martinp288 tak ako ti napísala @beky223 🙂

autor
27. jan 2023

Ahojte baby len som chcela trošku update, nakoniec mám covid čiže dobre že som ostala doma idem to hneď riešiť s lekárkou. Ak máte niektorá skúsenosti s covidom v tehotenstve určite prijmem všetky dobré rady 🙂

zuzana111984
27. jan 2023

To mi je ľúto, skúsenosť nemám, ale určite platí veľa tekutín, nasadiť vit. C,D, na kašeľ cibuľový čaj a oddychuj. Prajem skoré uzdravenie.