Tlaky v podbrušku v 20. týždni
Ahojte. Som v 20tt a mám taký pocit ako keby mi bábätko tlači do panvy, ja neviem či tlači na mechúr alebo čo, mali ste aj vy take tlaky od spodu? Na poslednej kontrole bolo všetko ok, je toto moje prvé tehotenstvo a neviem či toto môže byť v poriadku, či to že bábätko rastie tak môže byť viac cítiť aj takéto tlaky ako keby tlačil, fakt neviem či tlači na mechúr alebo niečo iné, ďakujem za odpoveď. Začala som to cítiť včera, keď som dlhšie stala alebo chodila, dneska tak isto, inak sa snažím celkom dosť oddychovať ale občas niečo okolo domácnosti treba urobiť.
Tazie a rastie ti brucho, normalne
@kitycat áno viem že rastie bábätko aj beucho, len tie tlaky som si nie istá či sú v poriadku, celkom to bolo intenzívne, neviem či tlačilo na mechúr, keď som stala dlhšie tak to začalo, potom som si ľahla do postele že oddýchnem, to ešte stále trvalo tie tlaky asi aj hodinku, a teraz to už viac menej prešlo. Ako vravím prvé tehu a neviem čo mám očakávať čo nie, čo je normálne a čo neni.
@anonym_autor môže byť normálne aj nemusí. Ja som presne takýto tlak mávala pri druhom synovi keď som bola dlho na nohách. Musela som si sadnúť alebo ľahnúť ale druhé tehu som mala rizikové.
@anonym_autor môže byť normálne aj nemusí. Ja som presne takýto tlak mávala pri druhom synovi keď som bola dlho na nohách. Musela som si sadnúť alebo ľahnúť ale druhé tehu som mala rizikové.
@3petka a bolo to u teba v poriadku? Take tlaky? A kedy ti to začalo zhruba v akom tt?
No pri druhom tehotenstve som nemala nič v poriadku. Akože tieto tlaky sa dali zvládnuť, už som vedela že keď prídu tak len sadnúť a oddýchnuť.
Ale ak más na poradni všetko ok tak sa nestresuj. Nie je tehotenstvo ako tehotenstvo. A ak sa bojíš zavolaj dr a opýtaj sa radšej.
@3petka aha tak to dosť skoro ti začalo
@anonym_autor určite oddychovať keď toto cítiš
Ja som to mala tiež pri oboch no pri druhej dcérke intenzívnejšie..keďže už bola maternica ,, narušená,,bola tam jazva po sekcii .. cítila ako mi tlačí na jazvu
No mne sa obe deti tlačili dole a keď som dlhšie chodila/stala veľmi som to cítila
@anonym_autor určite oddychovať keď toto cítiš
Ja som to mala tiež pri oboch no pri druhej dcérke intenzívnejšie..keďže už bola maternica ,, narušená,,bola tam jazva po sekcii .. cítila ako mi tlačí na jazvu
No mne sa obe deti tlačili dole a keď som dlhšie chodila/stala veľmi som to cítila
@radacak no určite budem viac oddychovať, dneska to bolo dosť intenzívne tie tlaky, už asi dve hodky ležím v posteli a už to prešlo, občasne sa ten tlak vráti keď ležím, a keď idem na wc tak vôbec nič. Dúfam že to prejde úplne, možno je bábätko nižšie uložené a preto som to tsk začala cítiť, už malo cez 250g, plus plodová voda, tak určite má čo tlačiť na mechúr alebo panvu a potom sú take tlaky.
@radacak no určite budem viac oddychovať, dneska to bolo dosť intenzívne tie tlaky, už asi dve hodky ležím v posteli a už to prešlo, občasne sa ten tlak vráti keď ležím, a keď idem na wc tak vôbec nič. Dúfam že to prejde úplne, možno je bábätko nižšie uložené a preto som to tsk začala cítiť, už malo cez 250g, plus plodová voda, tak určite má čo tlačiť na mechúr alebo panvu a potom sú take tlaky.
@anonym_autor určite oddych,aj moje boli nízko uložené
@anonym_autor určite oddych,aj moje boli nízko uložené
@radacak áno oddychujem, už je to lepšie, občas tie tlaky sú, sa aj bojím vstat z postele a ísť si dačo urobiť na obed 😀
Ak sa ti stav zmeni ,ono náchviku môže prísť nejaké nepohoda ,ale ak to trvá deň, radsej sa dat ísť pozrieť.
Nemám rada ,však rastie,však malo miesta,však cievky atď...
To čo je u jednej ôk u druhej to môže mať zlý koniec .
Nakoniec som bola aj u svojej dr, našťastie je všetko v poriadku ☺️

Tazie a rastie ti brucho, normalne