icon

Toxoplazmóza na hranici v tehotenstve

1. sep 2025

Stretli ste sa s tým niektorá?
Pani doktorka mi povedala že mám ju na hranici ale.nic viac len že mi urobia pri ďalšej návšteve o 3t odbery a viac toho zistia.
Lebo čo som čítala ak som ju prekonala pred tehotenstvom nie je nebezpečna ale ak počas tehotenstva tak že už vraj je 😩 tak teraz na nič iné neviem ani myslieť len na to či je bábo zdravé .
Na 1 screeningu mi asi nebudú viac k tomu vedieť povedať toho viac ?

Ste tu aj také čo ju prekonali a máte všetko v poriadku plod alebo už aj bábätko?

mullerova46
1. sep 2025

@anonym_autor sestra je prekonala počas tehotenstva, celé tehotenstvo brala antibiotiká a dcéra je neskutočne talentovaná a silná, zdravá 🙂

anavixy
1. sep 2025

A povedali ti ktore protilatky mas zvysene? Predpokladam, ze nie, lebo ved naco normalne vysvetlit nieco pacientke, radsej ju dobre vyplasit… Ak mas zapisane udaje v knizke, mala by si tam mal IgG, IgM, IgA protilatky, podla toho sa urcuje, ci je choroba prekonana davnejsie alebo prave. Ja odkedy som sa vratila do prace po materskej, tak sa nestacim divit kolko zien ma pozitivnu toxoplazmozu (vsetky zatial boli len IgG), absolutne netusia kedy ju prekonali a deti su, samozrejme, uplne zdrave. Nestresuj sa zbytocne, pytaj sa konkretne ktore protilatky mas zvysene a co to znamena, lekar ti to musi vysvetlit a ked bude treba, objednas sa na infektologiu a tam ti to vysvetlia

autor
1. sep 2025
@anavixy

A povedali ti ktore protilatky mas zvysene? Predpokladam, ze nie, lebo ved naco normalne vysvetlit nieco pacientke, radsej ju dobre vyplasit… Ak mas zapisane udaje v knizke, mala by si tam mal IgG, IgM, IgA protilatky, podla toho sa urcuje, ci je choroba prekonana davnejsie alebo prave. Ja odkedy som sa vratila do prace po materskej, tak sa nestacim divit kolko zien ma pozitivnu toxoplazmozu (vsetky zatial boli len IgG), absolutne netusia kedy ju prekonali a deti su, samozrejme, uplne zdrave. Nestresuj sa zbytocne, pytaj sa konkretne ktore protilatky mas zvysene a co to znamena, lekar ti to musi vysvetlit a ked bude treba, objednas sa na infektologiu a tam ti to vysvetlia

@anavixy nie nepovedali:( je tam napísané len igG - reakt čo som čítala ak je to správne teda že už by to malo byť v minulosti prekonané tak uvidím no

anavixy
1. sep 2025
@anonym_autor

@anavixy nie nepovedali:( je tam napísané len igG - reakt čo som čítala ak je to správne teda že už by to malo byť v minulosti prekonané tak uvidím no

@anonym_autor presne tak, ak je to len IgG (co keby bolo aj ine, tak to tam napisu tiez) tak sa absolutne vobec nemas coho bat! Naozaj 🙏

autor
1. sep 2025
@anavixy

@anonym_autor presne tak, ak je to len IgG (co keby bolo aj ine, tak to tam napisu tiez) tak sa absolutne vobec nemas coho bat! Naozaj 🙏

@anavixy tak to mi teda odľahlo veľmi aj keď ma znepokojuju tie hraničné výsledky

anonym_f90b23
1. sep 2025

Mne zas dr povedala v 11tt že mám hraničné hodnoty na chlamýdie. Nič viac mi k tomu nepovedala. A že liečiť sa to bude v 16tt. Takze tiež som z toho v strese