Ahojte,
prosím Vás, ktorá ste sa stretli s toxoplazmózou v tehotenstve?
mne pri odberoch v 31 tt zistili práve prebiehajúcu toxo, ale môjmu dr. sa to nepozdáva, tak testy budeme opakovať v 35 tt. Je požné, že vyšli falošne pozitívne, pretože som od začiatku tehu PN a mačku som videla max v telke.
Ak je to predsa pravda, čo sa môže stať môjmu bábätku? odber pupočníkovej krvi už asi nie je možný....ďakujem za odpovede
ahojte.. takze ak niektora prekonala toxo pred 6 rokmi.. tak ak by chcela otehotniet tak by nemal byt problem... netreba ist pred planovanim tehotenstvom ku doktorke
@zanka32 jasne ze si to este neprekonala. Takze cele tehu nepapat tatarak, nedopecene maso, udene, zeleninku umyvat horucou vodou. Pri zvieratkach radsej prehnane dbat na hygienu
@daniela198820 toxoplazmoza moze ublizit iba ak je pocas tehu aktivna
@anakristina praveze mam 2macky a asi tak 2-3x v tehotenstve som im dala surove maso😕 tak sa tu stresujem,ze co ked som to dostala v druhom,tretom trimestri..
@anakristina no tak super potom, ja som to chytila v tehotnestve pri dcere v tretom trimestri.. a vybrala som iba antbiotika... len som sa bala ze ci to nenarobi sarapatu. ak by som to uz mala cely cas pocas tehotenstav.. dakujem..
@daniela198820 a ako vam to zistili az v 3trinestri? Ved to sa berie krv len v prvom nie? A netusite kde ste chytili?
@zanka32 brali my aj v prvom a som to vtedy vraj nemala .. jakzobrali v tretom tak som mal pozitivne doktor sa velmi cudoval.. ze ako to je mozne... hned mi volal domov ze sa mam dostavit a ist rychlo na infekcne .v tom vcase sme bol pri malych maciatkach.. tek jedine ze som to tam chytila.... aleaj velmi rada som v tom case rovno zo zahradky jedla.. zeleninu.(hrasok) neviem naozaj.. lenze do toho casu som ani netusila ze co to je toxoplamoza... a uz teraz velmi dobre viem.. ze ake to je svinstvo..
@daniela198820 aha,tak kazdopadne to dopadlo dobre vsak😃
@daniela198820 no maciatka to mozu byt rovnako ako neumyta zelenina..ale tak percento dostat to zrovna v tehotenstve tie 2mesiace je fakt mala no...
@zanka32 chvalapanu bohu hej.. ale bali sme sa velmi...
@zanka32 sak toto ze prave v tehotenstve... svinstvo no..
Ahojte, neviem čo si mám myslieť veľmi sa bojím som v 8tt a výsledky na toxoplazmózu sú IgG 72,7 a IgM 7,64 IgG avidita je 0,33. Doktor ma poslal na infekčné ale tam som objednana len na štvrtok do vtedy sa zblaznim... Mám 19 rokov a toto je moje prvé tehotenstvo... Mám strach lebo som o tej infekcií čítala má strašné následky na bábo neviem čo si mám myslieť či to bude v poriadku alebo nie 😞prosím povedzte čo si o tom myslíte ďakujem 😊
@lia77 pri tej avidite je napisane ze nizka alebo hranicna?
@anakristina ja to tam nemám napísané
@lia77 mas tam ze vysetrenie avidity doobjednane tak treba pockat. Ale ten labor sa mi nepozdava.skoda ze to nerobili v ba
@anakristina už nepotrebujem nič pretože som potratila 😞😞😞😞
@lia77 je mi to strasne moc luto :( ja som uz raz tiez potratila :( ako sa to stalo?mozno ta toxoplazmoza bola naozaj aktivna. Prajem ti aby si bola co najskor tehotna potom to preboli
@anakristina tak začala som krvacat ale len na druhý deň som potratila, no nepovedali mi že kvôli toxoplazmoze že plod sa ne vyvíjal dobre že to tak príroda zariadila... A už sa liecim doktorka na infekcnom mi povedala že dobre že sa to stalo kvôli tomu že by malo následky dieťa z tej toxo..... Tak sa liecim a keď na tom budem lepšie tak sa pokúsim o druhé bábo... Ďakujem za tvoju ochotu 😘😘😄
Ahoj baby.môžme ty niektorá z vás napísať ktorá sa stretla z toxoplasmo počas tehotenstva.
@megus45 MNE JU ZISTILI V POSLEDNOM TRIMESTRI
Dobry den vie mi tu niekto blizsie povedat o toxo ked mi vysli taketo vysledky krvy s infekcneho FKR pozit 1:65, elisa igG pozit 58, avidita 73%vysoka, igm hranicne,igA negativ,ige negat dakujem za odpovede
Ahojte je tu este niekto? Alebo je nejaka skupina s temou toxoplazmoza? Dakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Dievcata a ked mam v tehu knizke napisane len toxoplazmoza negativ a ine nic znamena to ze som ju neprekonala este? Lebo ziadne igg ani igm tam nieje..iba pri rubeole
@davmon
@erikavasko
@anakristina
@lulu2610