icon

Trhanie mŕtveho koreňa zuba s korunkou v tehotenstve

23. jún 2025

Ahojte,

Nemáte niekto skúsenost ako to priebieha? Mne ostal len koreň je to horná 5-ka bola tam robená reendo a vydržalo to 7 rokov. Zubár mi tam dal kovový čap a korunku. Zub už bude musieť ísť von nakoľko čap prekrýva cely ten koreň tak nie je ani na rtg vidno čo je s ním. Resekciu už podstúpiť nechcem a chcem ho dať von. Ako to bude trhať? Najprv dajú dole korunku potom cap a až potom koreň? Či sa to bude dať naraz vytrhnúť? Musím to absolvovať v tehotenstve tak sa celkom obávam. Ale už má pobolieva tak radšej teraz ako keby tam bol zápal neskôr. Idem na konzultáciu k stomatochirurgovi chcem ísť na istotu a radšej si to dám vybrať na súkromnej klinike.

Ďakujem za odpovede.

janocka
23. jún 2025

Absolvovala som to zaciatkom maja - najskor sla dolu korunka, potom naraz zysok. Zub mi trhal stomatochirurg, chodim na sukromnu kliniku

profantova
23. jún 2025

Tak to ma presne zaujíma, môj síce nejde von, ale ak raz...

autor
23. jún 2025
@janocka

Absolvovala som to zaciatkom maja - najskor sla dolu korunka, potom naraz zysok. Zub mi trhal stomatochirurg, chodim na sukromnu kliniku

@janocka a mali ste aj ten kovový čap? Lebo ja sa celkom toho obávam lebo ten zub strašne drží.. len ten koreň ma trapi.. a ta korunka im išla dole? Ja som ju nemala lepenú ale mala som ju cementovanu..a ten koreň sa nezlomil išlo to v pohode vybrať?

janocka
23. jún 2025

Nespominam si uz ci bol kovovy cap. Zub riadne drzal, sestrcka mi drzala hlavu a Dr. kmasal zubom, az ho vytiahol. Neslo to na 1x, najskor ta korunka sa odlomila a potom este casti zuba alebo korenov. Vobec ma to nebolelo, dobre mi to Dr. umrtvil. Odporucal mi dat si doma ibalgin ale nedala som si, nebolelo to

autor
23. jún 2025
@janocka

Nespominam si uz ci bol kovovy cap. Zub riadne drzal, sestrcka mi drzala hlavu a Dr. kmasal zubom, az ho vytiahol. Neslo to na 1x, najskor ta korunka sa odlomila a potom este casti zuba alebo korenov. Vobec ma to nebolelo, dobre mi to Dr. umrtvil. Odporucal mi dat si doma ibalgin ale nedala som si, nebolelo to

@janocka ďakujem za opis no mám dosť strach z toho…zvládla som 4 extrakcie zubov múdrosti bez liekov od bolesti ale tohto sa bojím od kedy tam tu korunku daval.. už vtedy sa mohol zub trhať ale chcela som ho zachrániť.. no budem sa musieť na to pripraviť

hradnapani
23. jún 2025

detaily su ti zbytocne vediet, lekar si s tym poradi. Tiez som to absolvovala, proste oni to vedia spravne chytit a vybrat. (najprv odstrani korunku, to neboli)- Len nech to dobre umrtvi a potom uz len zavri oci a za chvilu je potom.

glade22
27. jún 2025

Mne to chytil za korunku a celé vytiahol naraz. Ale nie som si istá, či čap bol kovový. Zdá sa mi, že z iného materiálu. A bola to len polovica stoličky.