icon

Trhanie zubov v tehotenstve

14. máj 2023

Ahojte baby, aku mate skusenost s trhanim zuba v tehotenstve? Mam jeden mrtvy zub, kde mi vypadla aj plomba, zisiel by sa vytrhnut, ale vaham, ci ist teraz, alebo az po porode (ten ma caka o mesiac)? Vlastne pochodim u zubara, spravi mi to aj teraz, ci ma rovno posle domov? Dik za skusenosti.

lamonita
14. máj 2023

No ja si myslím ze ten stres a bolesť, ktorú budeš zažívať, dietatu vôbec neprospeju🙁🙁 a prečo hneď trhať? Ved ti môžu spraviť re-endodonciu a zub zavriet ak je ok? Ci nie? Ja som v 10tt podstúpila vytrhnutie a o dieťa som prisla. Netvrdím, že to bolo tým, ale proste stalo sa🙁

autor
14. máj 2023

@lamonita zubarka mi povedala, ze je to na trhanie, diera je dost velka, takze ze je lepsie ho vytrhnut. A ze cim skor, aby som potom nepreniesla bakterie na dieta 🤷🏼‍♀️

janka1011
14. máj 2023

Zuby sa normálne trhajú aj v tehotenstve. Ak je na to dôvod, netreba vyčkávať. Čím skôr, tým lepšie, po pôrode prídu iné starosti, nepotrebuješ mať problémy aj s boľavým zubom.

lamonita
14. máj 2023

Tak sa porad s tvojim gyn. A aké baktérie? Ved ho máš mŕtvy, nie pokazený. Ci? Nejaký nový zápal? Každopádne áno, nebudeš ani prvá ani posledná co jej zub trhali tehotnej. To, že ja mám zlu skúsenosť a ešte k tomu na začiatku tehotenstva, to neznamená, že aj ty budes mat zlu😉

nikpa
14. máj 2023

Riaď sa tým, čo ti odporuča zubár. Trhanie zubu nie je žiadna veda čo ohrozuje dieťa. Naopak, hnily zub alebo koreň môže byť nebezpečný. A už vidím ako sa ti bude chcieť po pôrode ísť k zubárovi, daj si to dokopy pred pôrodom.

dominika1922
14. máj 2023

Ahoj ja zachviľu začínam siedmy mesiac a na koniec júna mám naplánované tiež trhanie ale osmičky so zhnitými koreňmi. A o 3 týždne na to aj druhá taka istá. Zubár na to dosť tlačil že si ma nevezme na zodpovednosť ak prídem s bolesťami pár dní pred pôrodom. Ja mám panický strach z tohto už od detstva takže mám tiež obavy ako to zvládnem aby aj dieťa bolo vpohode ale snažím sa ukludniť tým že by tie pokazené zuby mohli spôsobiť zápal a to je horšie pre dieťa.. a aspoň už budem mať pokoj a všetky osmičky vonku. Nehovoriac o tom že po pôrode asi toľko času nebude

eeffka
14. máj 2023

Trhali mi presne taky mrtvy zub v 7.m, cele aj s injekciou to trvalo 15min.

nkns
14. máj 2023

No mne dala tretiu vložku do zuba ,ktorá mi samozrejme na druhy deň vypadla. Bolesti zubov mám od začiatku tehotenstva. Už som v 36 týždni. Vytrpela som si toho požehnane.Viac nemá záujem ho ošetrovať,rovno mi dala termín po pôrode ( že mi urobí snímok a podľa neho sa rozhodne čo ďalej)alebo si mám vybrat stomatochirurga a dat ho vonku.
Prístup katastrofa,akoby som ja mohla zato že tie zuby sa teraz kazia o sto šest.