icon

Triple test - stredné riziko kvôli veku

shawlin
19. jún 2023

Baby ako mam chapat tento vysledok? Pise ze screening neg. Ten dawnov teda je fakt len kvoli veku? Mam31

Triple test - stredné riziko kvôli veku
zmrzlinka2021
19. jún 2023

@shawlin Máš riziko 1 z 531, čiže pravdepodobnosť narodenia takeho dietata.

mayami
19. jún 2023

Najlepšie ani načítať, pokrčiť a zahodiť do koša. Už by mohli konečne zrušiť tieto sprosté akože ,,testy", čo nemajú žiadnu výpovednú hodnotu

shawlin
autor
19. jún 2023

@mayami mali by robit poriadne testy a nie tieto strasiaky 🙄 ked su tak nepresne je jasne ze su len pre beznis

petamich
19. jún 2023

je to pravdepodobnost, snad netreba vysvetlovat co to znamena a ako uz s tymi vysledkami nalozis, to uz je tvoja vec - faktom je, ze jedna z tych 531 zien to dieta s dawnovym syndromom mat bude

ak by mi vysla pravdepodobnost 1:4, 1:8 tak by som za tie testy bola vdacna a urcite by som sla na trisomy/nifty, ktore uz maximalne presne su, mas 1:531, ak sa ti to zda irelevantne pokojne hod do kosa 🙂 za mna lepsie ako nic a je to len dalsi vstup - rovnako ako meranie NT a dalsie odbery, ktore sa v tehotenste robia a mozu indikovat nejaky problem

svetlonos
19. jún 2023

@shawlin
ahoj, ja som pri prvej navsteve v tehu dr povedala, ze odmietam tieto testy vsetkeho druhu "koli veku".
Robili mi len nirmalne krvne na vitaminy a mineraly, cukrovku.
Prve v 36, druhe tereaz v 39tich. Aby som sa stresovala, pretoze mne by podla veku vysli asi paradne.
Kamoske teraz 38 rocnej vyslo niečo zvysene, tak hned na genetiku a stresyyy a vsetko bolo potom ok.
Mozem na to kaskat. Organovy screening? To iste. Vsetko je v poriadku tak naco si to pekne obdobie kazit? Tobôz pokial zena cele tehu oregrca alebo ma extra"vedlajsie" nasledky z tehotenstva?
Ale ty ak chces, preber to radsej s dr ked uz to mas takto na paoiery. Ne xh ti odpivue realne podla svojich skusenosti 🙂

petamich
19. jún 2023

@svetlonos nie je to len jednostranne, ja som kvoli veku mala mat vyssie riziko ale naopak znizili mi ho, lebo ostatne hodnoty boli viac nez v poriadku, za mna je to len dalsi vstup, ja osobne som si zaplatila trisomy a napriek opakovanemu odberu sa nepodarili, takze som bola vdacna aj za triple, lebo spolu s ostatnymi meraniami som "bola kludnejsia", kedze sme mali vyssie riziko kvoli potratom a nejakej rodinnej anamneze, takze ja osobne som rada, ze sa robia ak ich clovek berie ako vstup a pravdepodobnost nic viac nic menej

svetlonos
19. jún 2023

@petamich
ano v tomto ti davam absolutne za pravdu. Pokial by sme riesili potraty ci rodinne dg, je to racionalne riesenie. Tiez by ma to upkojilo a dala si za takych okolnosti urobit tie testy(okrem amnio) Záleží aj od nastavenia rodicov. Ja si neviem predstavit ist na prerusenie po 20tom tyzdni koli down ci inym chorobam, jedine ze by ma donosenie stalo moj zivot. Pred otehotnenim som pisala jednu pracu zrovna o detoch s down syndromom. Bola som naladena, ze keby sa narodilo nam taketovdieta, nevadi. Ked som zistila, ze som tehotna, bebola som schopna tu pracu dopisat. Musela som zmenit temu.... Takze je to take zvlastne 🙂 Ale tvoje vysvetlenie je super.

nevenka
19. jún 2023

@shawlin ja uprimne ani neviem, ake som mala rizika, a to mam deti 4 v 30, 32, 37 a 39 rokoch...len mi sestricka povedala, ze dobre. Nepatrala som, deti su zdrave...