icon

Trombóza v tehu

veronika2194
20. máj 2022

Ahojte ,

Je tu nejaka mamička ,ktorá mala počas tehu zistenú trombozu ? Aké ste mali príznaky a ako vám to zistili ? Mohli ste rodiť cisárskym rezom ? Ďakujem za každú odpoved .

katulienocka999
21. máj 2022

@veronika2194 ahoj, mne ju zistili v 2 mesiaci odvtedy chodím na hemato, picham si fraxi 2x denne a bola som uz aj na cievnom na kontrole (uz je to na vyse 90%preč) ale fraxi si musim pichať az do konca tehu plus kazdomesacne odbery a kontroly na hemato... 2 tyzdne ma bolela noha, mala som v nej krce co som si myslela, ze su klasicke tehotenske az som pomaly chodiť nevedela a stupat na nohu tak sme sli ked to uz bolo neznesitelne na pohotovosť a tam som mala šťastie, ze mal službu cievny dr ktorý hneď ked pozeral cez tuším ultrazvuk na nohu tak skonstatoval, ze mam hlbokú trombozu.. A ze šťastie, ze mi to zistili hned na zaciatku, ku koncu tehotenstva by mi museli davat nejakú sietku do nohy, aby to neslo hore 🙈 a praveze pri tromboze sa odporuca cisarsky, kedze pri normálnom porode pri tlačení to môže prejsť napr do pluc.. Osobne by som chcela vyskúšať prirodzený keďže je to uz viac menej preč ale uvidí sa ake budem mat ku koncu výsledky z hemato pred porodom 😊 aj ked hematologicka je skor za cisarsky no ale ze uvidi sa 😊

janezz
21. máj 2022

@veronika2194 ahoj, mne sa vytvorila zrazenina v ľavom lýtku. Ležala som v nemocnici s rizikovým od 27tt a vytvorila sa mi asi v 31tt. Bolelo ma lýtko a neprechádzalo mi to. Poslali ma na angiologiu. Každé ráno som si pichala Fraxiparin a dali mi kompresné stehenne pančuchy. Rodila som prirodzene, ale nepichla som si 24hod pred pôrodom.
Na kontrolu som bola po 600nedeli a postupne mi injekcie vysadil. Kompresné mám už iba podkolienky a kontrolu mám po roku.

aurora33
21. máj 2022

@veronika2194 ahoj ja som ležala v nemocnici kvôli inému problému a zrazu z ničoho nič som pocítila bolesť na hrudi, nemohla nadýchnuť a strašne som začala kašľať. Hneď som zvonila na sestričky ale s tým kašľom a problémom s dýchaním som ani nemohla povedať čo sa mi robí. Zavolali ku mne lekárku, niečo mi pichli do ramena a uľavilo sa mi. Zistili, že to bola pľúcna embólia, kvôli nezistenej tromboze. Mala som obrovské šťastie že sa mi to stalo v nemocnici a bola mi okamžite poskytnutá pomoc. Odvtedy som si musela pichať fraxiparin a všetko dopadlo ok 🙂

veronika2194
autor
21. máj 2022

@katulienocka999
@janezz
@aurora33

Ďakujem dievčatá , ja som mala podozrenie tiež alebo teda mi dali chrobáka do hlavy , nakoľko ma bolel od štvrtku večera nart vrchná časť chodidla ale len pri chôdzi a opuchlo mi to , tak som sa zľakla a dnes som už išla na pohotovosť . Urobili mi sono celej tej nohy a trombozu vylúčili ale taktiež mi nevedeli ani povedať z čoho to mám . Vraj či som zle nestúpila alebo nejaka obuv alebo vraj aj kľudne klasicky opuch a námaha z tehu a môže sa prejaviť aj na jednej nohe 🤷🏻‍♀️ ale trombozu vylúčili . Merali mi aj tlak a robili EKG .

katulienocka999
21. máj 2022

@veronika2194 mne povedali ked sme tak sli na pohotovosť uz, ze bud ta tromboza to môže byt alebo "iba" nieco upchate co s tym nesúvisí alebo niečo ine, ze je vela pričiň 😊 u mna nanešťastie sa potvrdila dosť rozsiahla tromboza 🙈 ale u teba nastastie nieco co hadam rýchlo odznie 😊 ti dali na to aj nejaký krem alebo nieco? Ci si mas iba setrit nohu kym sa da do pôvodného stavu? 😊

veronika2194
autor
21. máj 2022

@katulienocka999 povedali mi , že octanovu masť a maximálne ak treba tie pančuchy a ak by som mala veľké bolesti tak paralen ale mna to boli len ked chodím aj opucha k večeru cez deň je to celkom ok a vraj mám aj trosku chodiť aj oddychovať to je všetko 🤷🏻‍♀️ fakt inak nevedeli , ze co to môže ,ze možno niečo co vôbec nesúvisí s tehu , tak neviem co si mám myslieť 🤷🏻‍♀️