Tŕpnutie rúk v tehotenstve
Ahojte som tehotná práve začínam 8 mesiac no strašne mi trpnu ruky už je to neznesitelne aj teraz keď píšem tak si skoro necítim ruky. Ked ich trochu rozhybem tak sa to da no najhoršie je to v noci už skoro vôbec kvôli tomu nespím. Keď ležím na chrbte a ruky mám natiahnuté do strán chapte na Ježiša tak sa to ešte da ale ako nahle sa dam na bok co i len kúsok alebo stiahnem ruky tak mi tak strpnu že si ich necitim a musim sa vždy postaviť aby to prešlo niekedy ma potom šialene bolia a mám pocit že už mi aj opuchaju. U lekára som bola povedal že by to malo prestať po pôrode ale to su ešte dva mesiace a ja už som strašne unavená nevyspata a to trpnutie sa zhoršuje. Dávam si magnezium ale vôbec to nepomáha. Nemáte nejakú radu ako to aspoň zmierniť lebo už šaliem stoho Ďakujem
Ahoj, mala som to iste. Na noc som si ich natierala na hrubo s octanovou mastou a zaviazala do elestickeho obvazu. Mala som pocit ze to troska zmiernilo. Mne bolo povedane ze to je z krcnej chrbtice. Skusala som aj jednoduche cviky na karpalne tunely a masaze karpalnych tunelov. Ani neviem ako, v deviatom mesiaci mi to samo odoznelo. Z nicoho nic. Snad sa ti to minimalne zlepsi ;)
@alexika1234 ďakujem dnes vyskúšam lebo už mi je do plaču s toho
Neviem povedat ci to bolo nejake placebo, ze s tym nieco robim, ale mala som pocit, ze som sa vedela lepsie vyspat. Tak snad zaberie.
Dr. mi predpísala ortezy na karpalne tunely, ale pomáhali len keď som si ich dávala na noc. Treba to len vydržať, ja už som sa bála, že po pôrode budem musieť s tým ísť na operáciu, také som mala bolesti. Prešlo to niekedy v šestonedeli, keď som odpuchla :D
Tiez som mala jednu ruku uplne nepouzitelnu, nonstop strpnutu…pomohol az porod
@autorka ako by som to o sebe čítala.. končím 8. mesiac a hlavne noci sú na zblaznenie, hlavne pravá ruka tŕpne, reže, štípe páli .. beriem Magnerot povinné 2 tabletky pred spaním ale pomohlo mi to len na kŕče v lýtkach
A ako sa píše vyššie. Pomôže až pôrod. Maternica rastie, priberá a ťahá chrbticu aj s miechou do neprirodzenej polohy dopredu (ako mi gynekológ vysvetľoval). A to sa odráža na periférnych nervoch na HK. Iní "netehotní " ľudia by to mohli riešiť fyzioterapiou či operačne ale u nás nie. Ostáva len dúfať že to odznie v čo najkratšom čase po pôrode a návrat chrbtice a celkovo ťažiska tela nebude trvať týždne/mesiace.
Alebo možno postačí keď trochu padne bruško pred dňom D a miecha sa trošku odbremení?
No lebo inak neviem kedy sa vyspím
🫣😖
Drž sa 🍀
@autorka ako by som to o sebe čítala.. končím 8. mesiac a hlavne noci sú na zblaznenie, hlavne pravá ruka tŕpne, reže, štípe páli .. beriem Magnerot povinné 2 tabletky pred spaním ale pomohlo mi to len na kŕče v lýtkach
A ako sa píše vyššie. Pomôže až pôrod. Maternica rastie, priberá a ťahá chrbticu aj s miechou do neprirodzenej polohy dopredu (ako mi gynekológ vysvetľoval). A to sa odráža na periférnych nervoch na HK. Iní "netehotní " ľudia by to mohli riešiť fyzioterapiou či operačne ale u nás nie. Ostáva len dúfať že to odznie v čo najkratšom čase po pôrode a návrat chrbtice a celkovo ťažiska tela nebude trvať týždne/mesiace.
Alebo možno postačí keď trochu padne bruško pred dňom D a miecha sa trošku odbremení?
No lebo inak neviem kedy sa vyspím
🫣😖
Drž sa 🍀
@miriks No asi už len ostáva priať si dobré babetko aby sme sa vyspali aspoň po pôrode 🤣🤣🤣🤣 aj ty sa drž.

Ahoj, mala som to iste. Na noc som si ich natierala na hrubo s octanovou mastou a zaviazala do elestickeho obvazu. Mala som pocit ze to troska zmiernilo. Mne bolo povedane ze to je z krcnej chrbtice. Skusala som aj jednoduche cviky na karpalne tunely a masaze karpalnych tunelov. Ani neviem ako, v deviatom mesiaci mi to samo odoznelo. Z nicoho nic. Snad sa ti to minimalne zlepsi ;)