Tvrdnutie brucha a únik plodovej vody: Skúsenosti mamičiek
Som prvorodička. Včera som ležala večer na posteli a zrazu som zacítila ako zo mňa niečo tečie. Moč to nebol, pretože to šlo priamo zo strednej dierky. Prvý moment bol, že plodová voda, ale keď som sa začala prechádzať sa nič ďalej nedialo a nemám nič ani dnes ráno. Ale celu noc mi tvrdlo celé bruško a bola som neustále na wc. Máte niektorá niečo podobné a o čo môže ísť?

V taktomto množstve moč alebo plodová voda. Keď si pricuchnes, moč by si cítila...
Plodová voda ti nemusí odtekat stále, kľudne aj takto po častiach. Daj si vložku a chod na gyn. príjem
Prepáč ale ako máme z mokrého fľaku vedieť co to je? Okamžite by som namiesto vypisovania na MK šla na pohotovosť, nerozumiem, na čo čakáš🤦♀️
V koľkom týždni si? Plodová voda môže odtekat aj po troche, to sa nedá takto určiť. Daj si vložku, Chod na pohotovost, a oni otestujú, ci to je naozaj plodová voda.
A to si ako zistila, ze to islo priamo zo strednej dierky? Mocova trubica usti par mm od tej strednej dierky… moze to byt naozaj cokolvek, od mocu, vodoveho vytoku az po PV. Nepises, v ktorom si tyzdni, takze sa neda moc dedukovat z toho co pises ani s flaku na posteli. Bud si daj porodnicku vlozku a nechaj si to skontrolovat na gynekologii, alebo neries a cakaj co bude (to naozaj musis vediet sama, co chces robit). PV moze odtekat aj po kvapkach, nie len naraz, takze aj ak by si dnes mala len trochu mokro, stale to moze byt PV.
@anavixy týždeň 39 a ako moč to nesmrdí. Bez zápachu to bolo
Tak ako som pisala, ak mas stale pocit vlhka, tak si zaloz porodnicku vlozku (nie klasicku podlepenu) a chod si to dat skontrolovat Temesvaryho roztokom. Ak nemas ten pocit, tak to bol pravdepodobne len vodovy vytok. Pravdepodobne 🙂
Tak sa ti moze rozbiehat porod
Minimalne si daj vlozku ale ja by som uz bola v nemocnici. Mne sice pri prvom rupla ze proste po kolena voda a islo a islo. Volala som do porodnice tak ze ano mam prist.
Toto je aj ked menej ale ak si to nevedela reguovat teda ani zastavit tak dost mozne ze voda-ta moze ist aj po castiach. Atym ze si v termine. Tym ze mas aj tvrdnutie brucha-kontrakcie tak by som doma len tak necakala. Minimalne ta pozru a ked poslu domov.

No je treba ísť a zistiť či ti odteká plodová voda. V ktorom týždni si? Keďže tretí trimester už máš do pôrodu koľko?