icon

Tvrdnutie brucha v 21.týždni tehotenstva

kika541996
2. jún 2023

Mali ste tvrdnutie v 21tt? Bola som na pohotovosti. Robili mi aj meranie krcku vsetko v poriadku aj babo. Aj pasy na kontrakcie negativne. Ale tvrdnitie mam nadalej dost casto. Odporucili mi oddychovat, a magenzium. Preslo vam to? A kolko citili ste pohybu kazdy den takto skoro?

ivette1223
2. jún 2023

@kika541996 ja som mala od 17tt cca, a veru často. Brala som vyssie davky magnézia, vela oddychovať nic nedvihat, neprechádzat sa hodiny, vsetko s mierou idealne. V 35tt sa mi zacal skracovať krcok, a v 39tt som rodila. Hlavne je sa naozaj nenamahat

ruzovakrava
2. jún 2023

@kika541996 v oboch tehotenstvách som to mala od cca 17-18tt, brala som maximálne možné dávky Mg, aj Ca. Fyzicky som sa nejako extra nešetrila, normálne som robila všetko čo som vládala, krčok som však mala vždy v norme. Na dĺžku tehotenstva to teda u mňa tiež nemalo vplyv, prvé išlo sekciou týždeň po TP a druhé prirodzene 2 dni po TP. Len tam už som mala veľké bolesti jazvy, fakt to bol pri tých poslíčkoch zaberák predýchať ich. Kým je krčok v norme a užívaš čo treba, tak sa zbytočne nestresuj 🙂

kika541996
autor
2. jún 2023

@ruzovakrava Ďakujem. Veľmi si vážim vaše rady

tamvtme
2. jún 2023

Ja som mala tiez tvrdnutie velmi skoro, od nejakeho 20tt, bola som na pohotovosti s tym 30x, vzdy vsetko v poriadku, brala som magnezko a raz mi dali magnezko aj infuzkou....nekoniec zhodnotili, ze dieta je extra akcne a ja mam citlivu maternicu a jak sa stale mrvi, tak maternica reaguje tvrdnutim....lebo aj ked som bola na pasoch, tak kontrakcie nastastie ziadne ale pohyb dietata to zaznamenavalo nonstop....a nakoniec asi aj vdaka tomu magnezku mi porod museli vyvolavat 10 dni po temrine

tamvtme
2. jún 2023

Ups, nie 30x na pohotovsti, ale 3x :D

mariamisko
3. jún 2023

@kika541996 ja som v 20tt tiez mam tvrdnutie skor pocitujem od pupka dole to tvrdnutie...mne najcastejsie tvrdne ked mi treba cikat...kolko davok magnezia beries

kika541996
autor
3. jún 2023

@mariamisko pri plnom močovom mechúri môže tvrdnút. Ale radsej je lepsie vzdy ist k lekarovy pre istotu. Davam si magnerot 3x

mariamisko
3. jún 2023

@kika541996 chodim kazde 2 tyxdne kontroluje mi krcok dr...uvazuje ci ma neda preventivne zasit