Tvrdnutie brucha v 34. týždni tehotenstva s dvojičkami
Ahojte. Od rána mam tvrdnutie brucha a časté močenie. Je to neprijemne ale nemám nejaké veľké bolesti. Som z toho unavená tak pod chvíľou ležím alebo posedavam. Pohyby cítim ale sem tam ma pri tvrdnutí pobolieva brucho. Nemám žiadny výtok ani krv nič tak nechcem utekať s tým k dr keď mam vo štvrtok poradňu. Mala ste to pri dvojickach v 34tt niektorá? Ďakujem
Zalezi ako casto ti to brusko tvrdne, ci tvrdne len pri namahe alebo aj v klude, ci je to pravidelne, ci pocitujes bolesti pri tom tvrdnuti. Ak je to caste (viac ako 20x za den) a bolestive, tak by som minimalne konzultovala s gynekologom telefonicky. Tiez je dolezite, teda najdolezitejsie, v akom stave je krcok, ci sa neskracuje. Inak tvrdnutie brucha je normalna vec od zaciatku tehotenstva, po 34.tt uz duplom, no malo by byt nebolestive, nepravidelne, nie prilis caste a nemal by byt nalez na krcku (to skracovanie). No a pokial by sa bolesti stupnovali alebo boli pravidelne, tak to uz treba riesit hned.

Síce nemám dvojičky, ale to máš asi poslíčkov, nie? Sleduj si pre istotu interval, či to nie je pravidelné so stúpajúcou intenzitou, ale inak to je v tomto týždni bežná vec… oddychuj plus teplá sprcha vie priniesť úľavu