Ukrutná bolesť hrdla v 35. týždni
Prosim poradte mi niekto som v 34tt+9 ukrutne ale naozaj ukrutne ma boli hrdlo ako keby som hltala ziletky uz od pondelka (som nevyspata viac ako kedykolvek predtym) ....bola som u svojej lekarky v pondelok no ta ma odbila ze tam nic nevidi ze mam si dat ovocne stavy a hotovo....kedze bolest neustupila tak som zbehla do lekarne dali mi septisan ten tiez nic nepomaha 😢 pijem caje davam si med a neviem co este vsetko sa snazim no kazdu pol hodinu ked zhltnem sliny v spanku tak ma v momente strhne z tej bolesti....ak mate niekto skusenost poradte mi nieco....zrejme rano pojdem za svojou lekarkou a poslem ju kade lahsie z jej ovocnymi stavami (predsa viem co citim a necakam v rade na 15ludi predomnou keby mam len soplik a uz toboz nie ked som tehu) ....cele tehu som si nedala ani len paralen proti bolesti znesiem velku bolest (vysoky prah bolesti mam) no toto je aj na mna naozaj vela az placem od bolesti co som bezradna 😢😕
@janickadr akurat som prehrabala vsetky lieky a naozaj asi jedine co nemame je paralen 😕 teda nasla som no po zaruke 😕 tak zrejme do rana budem musiet vydrzat 😯
@vikina1092 Ahoj, presne chápem, ako sa cítiš, lebo aj ja mám práve angínu a to tiež takú, že takto ma snáď hrdlo ešte nebolelo, tiež som jednu noc nespala, lebo som sa budila pri prehĺtaní od bolesti. Beriem od pondelka antibiotika a septolete sprej a je to trochu lepšie. Ale Ty si navyše ešte tehotná, tak to sa Ti lekárka bude báť čokoľvek predpísať. ☹ Skús sa v lekárni popýtať na nejaké pastilky na cmúľanie, ktoré okrem antiseptického účinku tlmia aj bolesť, myslím, že také by si mohla aj tehotná. Okrem toho je na hrdlo výborná šalvia, uvariť si čaj a popíjať. Alebo ak máš doma nejaký čistý alkohol, tak tým vykloktať a vypľuť. Držím Ti palce, nech to rýchlo prejde.
Mňa bolelo hrdlo takto jedinykrat v živote, pomohli mi pantenolove tabletky na cmulanie. To by si možno aj mohla.
@vikina1092
Fuj, nezávidím, úplne tu bolesť cítim.
@vikina1092 chod k lekarke,ak ta hrdlo boli tak strasne treti den,je parvdepodobne,ze mas ho "chytene"viac...a ak mas aj zvysenu teplotu,mozes mat anginu,kt.v pondelok "vidiet"nemusela
a neries lieky....ked raz anginu mas,skor ti uskodi neliect ju....su aj atb pre tehotme,aj tehotne zeny byvaju chore,dokonca aj velmi vazne
ja som mala silny zapal dutin cca v polke tehu...a musela som vybrat dvojo atb
nedalo sa inak....a vsetko ok
chod este raz,nech ti spravi crp....hmm,ale nepises ci teplotu mas,ci nemas
a lekarke zavolaj,povedz,ze si tehotna....tehotne sa nenechavaju cakat...prip.sestricke povedz,ked prides....
@vikina1092 z takych domacich mi pomaha este kloktanie slanej vody, alebo kloktanie vyluhovanej salvie, aspon troska sa ti ulavi..
Ked mas problem s praktickou lekarkou, tak chod vecer na pohotovost, aspon ta vysetri niekto iny. Ked ta tak velmi boli hrdlo uz od pondelka, najskor to bude angina a atb treba.
@vikina1092 kloktat vlaznym salviovym cajom, pomaha to, alebo aj zazvorovym cajom mozes. mne najviac zabera asi ta salvia.... a este neviem ci sa to pocas tehotenstva smie, ale mne na bolave hrdlo pomaha zvonka potriet octanovou mastou a dat na to satku, aby bolo hrdlo v teple. to tiez pomaha. len neviem ci sa to smie, asi hej, kedze to posobi len lokalne... skus sa opytat v lekarni... alebo pozriet pribalovy letak na nete. a potom este osvedcene od starych mam, studeny zabal na hrdlo.
drzim palce, ja som take tiez mala je to hnus....
Presne tak ak máš s ňou nejaký osobný problém tak by som si zbehla na pohotovosť. No ale odtiaľ ťa aj tak pošlú k obvodnej. A nerozmýšľala si nad zmenou lekára vieš aby si sa nemusela k nej báť chodiť. To nie je moc dobré aby tam človek chodil s odporom
@vikina1092 ahoj, neviem ci si skusala, ale mne neskutocne pomohlo kloktanie- tepla voda, lyzicka soli a lyzicka kurkumy. Vykloktaj cely pohar niekolko krat denne. Drzim palce. Mne to velmi pomohlo a paralen mozes v tehu, takze aspon na noc si urcite daj
Daj si do pohára s vlažnou vodou lyžičku soli ( môžeš aj viac ) a s tým si viackrát vykloktaj hrdlo. Mne pomôže len to.
Skus priesnitzov zabal..mne pomohol
Tepla slana voda repik zazvor cesnak cibulovy siruo obklady zo slaniny naparovanie s bylinkami a ak je zle drbni si nieco od bolesti atd tantum verde ci ine znecitlivujuce. Porad sa s dobrymi lekarnikmi. Si v 35. Tyzdni babo je viac menej jasne- vyvinute. Drz sa
Neviem ako to s tebou dopadlo, ale existuje liek Dorithricin (Pastilky proti zápalu a bolesti hrdla), je volnopredajny, pisu, ze: "Neočakáva sa žiaden vplyv na tehotenstvo a dojčenie, napriek tomu sa však vždy pred použítím poraďte so svojím lekárom." Mozno po porade s lekarom skusit toto (ono sa to nechava rozpustit v ustach)

@vikina1092 Kludne si daj od bolesti teraz aj rano Paralen a chod k dr., ak v pondelok este nebola viditelna angina, vo stvrtok uz urcite moze byt..