Utrogestan od 18. do 30. týždňa
Prosim uziva niekto utrogestan?? Mne ho predpisala dr teraz v 18tt a uzivat do 30tt jednu kapsulu zo spodu...pri druhom tehu som sa v 30tt otvorila na jeden prst a vramci prevencie mi predpisala teraz tento liek...
@mariamisko ja som uzivala 3x 1 do posvy az do 37tt, od uplneho zaciatku tehotenstva 🙂 prve tehotenstvo skoncilo velmi zle v 25tt, dalsie 2 tehotenstva som pre to uzivala utrogestan od zaciatku do konca. Pomohol
@babatkoo a prosim vas preventivne vam nechceli zosit krcok?? Moja dr stale uvazuje nad tym
@mariamisko a prosim ako casto vas kontrolovali? Ja kazde 2 tyzdne a prosim mali ste nejaky setriaci rezim
@mariamisko užívala som celé tehotenstvo do 37 tt 3*2 tablety vložiť. Setriaci režim je pri skrátenom krčku nevyhnutný. Pri staršej mi krcok zašili ale setriaci režim musel pokračovať. Pri mladšej som bola 7 týždňov v nemocnici
@mariamisko nie, nechceli. Ja som mala prvy porod - prolaps porodnych blan bez zjavnych pricin, bez nezistenej priciny sa mi spustil porod a zdrave deti neprezili :( Problem s krckom som nemala. U dalsich tehotenstiev islo o uzivamie utrogestanu preventivne, aby sa mi nespusti porod predcasne a zaroven udrzal krcok.
@babatkoo prosim po vkladani utrogestanu nemali ste palenie? Lebo mna pali citam ze vedlajsie ucinky moze sposobovat palenie
@matullienka prosim po vkladani utrogestanu nemali ste palenie? Lebo mna pali citam ze vedlajsie ucinky moze sposobovat palenie
@mariamisko obcas ano, ale iba kratky cas, potom to preslo, zvykla som ich aj prehltat, dobre sa po nich spalo 🙂 do 45 min na mna prislo spanie vzdy.
@babatkoo vy ste ich jedli? Ja som si dala 2x zo spodu no na nevydrzanie palenie a bolelo ma vsetko zo spodu ako po porode by som bola
@mariamisko ano aj jedla aj vkladala. Len pri jedeni potom ocakavajte ospalost, velku
@babatkoo duphaston som uzivala doteraz a teraz mi kazala prestat a nadadit zo spodu utrogestan o tyzden mam kontrolu tak som zvedava no prestala som vkladat lebo stipalo velmi
@mariamisko teraz som si spomenula, ze mna stipalo tiez, ale iba ak som si ho slabo zatlacila dnu. Ze nebol hlboko, pri krcku. Skuste co najhlbsie viete vtlacit tabletku dnu

@mariamisko ja som brala do konca 36tt jednu 200mg vecer