icon

Užívali ste niektorá v tehotenstve neuroleptika?

janka5355
23. feb 2021

Ahojte baby, chcem sa spýtať či je tu niekde budúca alebo teraz už mamička ktorá užívala v tehotenstve neuroleptiká a aký to malo dopad na dieťatko, som cca v 6tt, pred otehotnenim som užívala kventiax 200mg a hneď na to ako som sa dozvedela že som tehotná tak som ho vysadila, no bolo a ešte aj je to hrozné nedokážem takto fungovať keďže mám ešte 3ročného synčeka, beriem síce len štvrťku ale tá mi nestačí, nemá žiadny účinok. Za každú odpoveď budem vďačná.

any_soj
23. feb 2021

@janka5355 ahoj. Čo hovorí tvoj doktor? Môj mi k antidepresívam ktoré beriem povedal že osoh (aj pre dieťa, ak som ja ok) prevyšuje riziko pre dieťa. Verím, že aj pre tvoje lieky bude nejaká alternatíva vhodná v tehotenstve...

any_soj
23. feb 2021

@any_soj v pribalovom letáku píšu : Neužívajte Kventiax počas tehotenstva, kým sa o tom neporozprávate so svojím lekárom. Kventiax sa nemá užívať počas dojčenia. - čiže v tehotenstve sa po porade môže 🙂 len podľa pribaloveho letáku môže spôsobovať krvné zrazeniny, ak má na to človek predispozíciu - tak to by som riešila s gynekológom, prípadne na hematologiu, či nie je treba nasadiť fraxiparine...

luccija
23. feb 2021

@any_soj tie zrazeniny sa píšu na príbalové letáky takmer všetkých liekov nestras ju😄
@janka5355 tak Ti poradil lekár?buď to trebalo riešiť znížením dávok pred otehotnením, alebo výmenou lieku a veta, ktorá je vyššie sa používa v tomto prípade dôležitý je osoh pre matku, ak je mama v poriadku dieťa tiež.Tento postup je najhorši psychicky rozkolisat matku v najemocionalnejsom obdobi

janka5355
autor
23. feb 2021

Samozrejme radila som sa aj s gynekológom aj s psychiatričkou kventiax užívať môžem, len mám hrozné obavy že mu uškodím užívaním väčších dávok, napríklad včera som musela zobrať celú lebo mi bolo hrozne, maximálne hrozne 😭 od zajtra mám zvyšovať zo štvrťky na polku ako mi psychiatrička kázala.

luccija
28. feb 2021

@janka5355 neboj sa ver lekarke

mojeprvebabatko
8. jún 2022

@janka5355 ak sa ta mozem spytat, preco si musela uzivat kventiax? Nic nebolo babatku?

janka5355
autor
9. nov 2022

@mojeprvebabatko ahoj, asi odpovedám neskoro ale užívam ho kvôli popôrodnej depresii po prvom pôrode, ešte stále, aj počas druhého tehotenstva som ho užívala, bála som sa veľmi či bude dcérka v poriadku ale chvála Bohu je zdravá má už rok a robí nám obrovskú radosť 🙂

mojeprvebabatko
10. nov 2022

@janka5355 ja to si môžeme podať ruky. Mala si aj psychózu či len depresiu?ja to beriem už dva roky..a zatiaľ len zníženú dávku na polovicu a zvažovala som druhé bábo,len som sa naplasila tých liekov..

mojeprvebabatko
10. nov 2022

@janka5355 a akú dávku si brala?