icon

Užívanie Sertralinu počas tehotenstva

elye11
Včera o 18:41

Ahojte zienky som 4 tt a beriem Sertralin beriem 50mg dene raz ráno volala som psychiatričke nechala mi ten setralin 50mg a frontin mi nechala na úzkosť 0,25 ale len pol tabletky úzkosti sú strašne hlavne mám anorexiu strach zo zadusenia jedlom frontin ideme po mali vysadiť neplánovane tehotestvo
Brali ste počas celého tehotenstva Sertralin actyvis 50mg? Narodili sa deti zdravé bolo im niečo mám strašný strach :(
Prepáčte za gramatiku ale nie som zo slovenska ďakujem prosím o vážne skúsené odpovede :(

anonym_539274
Včera o 18:50

Ano, ja som brala Sertralin 50 mg cele tehotenstvo aj dojčenie a všetko v poriadku.

anonym_a71171
Včera o 18:51

Pozor na ten frontin. Ja som ho nevedela vysadiť a keďže mi lekárka povedala, čo spôsobuje, tak som sa radšej rozhodla nemať dieťa. Lebo je tam veľmi veľké riziko, okrem syndromu zavislosti, astinenčné príznaky a napokon fyzický hendikep - mne tlmičili viacerí lekári ráštep chrbtice. AD môžeš v malej dávke brať, ale mne vravela lekárka, že skôr od druhej polovice druhého trimestra. Frontin daj von.

anonym_ca6088
Včera o 18:53

Sertralin ok, berú tehotné aj malé deti. Frontin je problém.

elye11
autor
Včera o 19:04
@anonym_ca6088

Sertralin ok, berú tehotné aj malé deti. Frontin je problém.

@anonym_ca6088 Brali ste ho celé tehotestvo?

anonym_d2de44
Včera o 19:41

@elye11 ja som cele tehotenstvo a dojčenie brala a dieťa je v poriadku

rejka7
Dnes o 10:14
@elye11

@anonym_ca6088 Brali ste ho celé tehotestvo?

@elye11 frontin môže byť problém. Hlavne na začiatku ho vysaď. Zhruba v 6 tt sa zakladajú orgány dieťaťa, takže aby nemal vývojové chyby sa odporúča vysadiť úplne. Hlavne razštep chrbtice, nervovej trubice môže spôsobiť. Sertraline je v menej rizikovej skupine, ten si môže ponechať, alebo ho stiahnuť na polku, teda 25 mg, ak vladzeš. Ale ten frontin skús aspoň prvý trimester tehotenstva vylúčiť úplne. Samozrejme ak to pôjde. Pohoda.matky je dôležitá.

elye11
autor
Dnes o 15:43

Frontin ideme po malý viradzovat s liečby

elye11
autor
Dnes o 15:46

Len mám strašný strach že dačo bude malému a hlavne teraz som 4tt a beriem len pol tabletky úzkosti mám strach ze dačo mu bude beriem to len raz denne pol tabletky