Užívanie Zodacu v 6. týždni
ahojte baby, neviete niektora ako je to s uzivanim zodacu, som v 6tt som silná asmaticka a doktor mi predpísal desloratadin xantis ale je tam písané že tehotné to nemôžu a dosť sa bojím len bi som chcela vedieť či ste to niektorá brala ďakujem
@lucka1029 ano 🙂 bola som u lekarky na testoch, kvoli nejakym problemom s otehotnenim a vopred mi povedala, ze ked otehotniem mam zavolat a predpise mi zodac, ze je to antihistaminikum 1. generacie, dlho na trhu a za tie roky uz ho uzivali tisice tehotnych zien, tak som si dala vzdy ked bolo treba, nejedla som kazdy den ale ona mi normalne povedala, ze kazdy den 1 tabletku
@lucka1029 všetky lieky obsahuju túto informáciu v letáku, pretože nie sú k dispozícii klinické štúdie účinku lieku na tehotných ženách. Veď ktorá tehotná by sa nechala testovať? Takto sa farma firmy kryjú a je to v poriadku, musia to formálne uviesť. Ale lekári zo svojích skúseností vedia čo ti môžu v tehotenstve doporučiť a preto nie je dôvod obávať sa brať liečbu nastavenú lekárom.

ja som uzivala aerius a v tehotenstve mi ho alergologicka zmenila na zodac 🙂