icon

Väčšie bruško na začiatku tehotenstva

20. jún 2025

Ahojte mamičky, mam polrocné dieťa a aktuálne čakáme druhé (plánované, chceme malý vekový rozdiel a veľmi sa z toho tešime). Ale trapi ma to, že som len uplne na začiatku (2.mesiac) a hned mi vystúpilo bruško, takže to bude ťažké utajiť. Prečo tomu tak je? Je to ok? Má to súvis s tým, že som "len" pred polrokom porodila a maternica a bruško sa nestihli dať do poriadku? Mám niečo cvičiť, kremovat? Ďakujem za rady a pomoc

denkabemommy
20. jún 2025

Áno, je to normálne. Po pol roku si mala ešte stále oslabené brušné svalstvo, takže to ustúpilo a je tehotenstvo vidieť viac. Môžeš kľudne krémovať, ak ťa svrbí alebo ťahá koža 🙂

anavixy
20. jún 2025

Ano, ma to suvis s tym a velmi pravdepodobne si aj nafuknuta, to prejde a brusko mozno este splasne, ale u viacrodiciek mozno aj nie, tak to byva.

zuzkaa1991
20. jún 2025

Ja som tehotná po.7r a brusko mi vyskocilo ze sa nedalo zatajit v 8tt 🤦‍♀️....takze po takej kratkej dobe uplnne.ok

colsami
20. jún 2025

Ja som mala rocny rozdiel medzi prvymi dvoma porodmi a brucho v oboch pripadoch male, kazdy si myslel ze som tak v 5.mes, ked som mala ist rodit. Pri druhom som navyse vseho vsudy pribrala asi len 4 kg.
U kazdej je to inak.

deti95060810
21. jún 2025

môže to byť len zo začiatku tehu...
mne tak vybehlo bruško pri druhom tehu. ale to bolo po 11 rokoch od prvého . po čase sa to ustálilo a na konci tehu som mala také malé bruško že veľa ľudí si ani nevšimlo že som tehu.
pri ďalšom tehu to bolo zas iné...

marialackova
21. jún 2025

Ahojte všetci jasom po 17 rokoch otehotnela strašne ma bolia nohi a chrbát krize neviem ci jeto normálne som v 3 tizdni tehotenstav moze to byť normálne a 24 mam ísť klekarovi co myslite babi mozete mi poradiť či jeto normalne