icon

Vráti sa hematóm počas tehotenstva?

24. júl 2025

Ahojte pred pár dňami som začala silno krvácať išla som hneď k lekárke a povedala mi že to bol pravdepodobne hematóm ktorý vytiekol pretože na sone už ho nevidela a bábätko bolo v poriadku,malo akciu srdiečka. Teraz som ako tak v poriadku mám len občas slabé hnedé špinenie. Chcem sa spýtať tie ktoré ste mali hematóm a vytiekol vám vrátil sa ešte? Môže to že vytiekol takto naraz mať nejaký vplyv na plod? Lekárka mi kázala nerobiť domáce práce a šetriť sa ibaže mám 2 ročnú dcérku a muž pracuje v zahraničí síce mama mi s ňou pomáha a šetrím sa ale teda ležať stále nemôžem a bojím sa aby som kvôli tomu nemala zas nejaké problémy 😏 nemám s týmto skúsenosti a som z toho dosť vystrašená za prvé pretože som väčšinou sama s malou a bojím sa aby sa niečo nestalo a za druhé aby sa niečo nestalo bábätko kvôli tomu 🥺

domka222
24. júl 2025

Mne sa vstrebal a do konca tehotenstva sa už žiadny neobjavil. Normálne som chodila do práce

autor
24. júl 2025
@domka222

Mne sa vstrebal a do konca tehotenstva sa už žiadny neobjavil. Normálne som chodila do práce

@domka222 ja dúfam že budem tiež ten prípad a už sa mi krvácanie nebude opakovať

martinakb85
3. aug 2025

Mne sa, bohužiaľ, opakovane vracal. V 20tt dokonca spôsobil čiastočnú abrupciu placenty. Našťastie to dopadlo so šťastným koncom, ale po tom, som mohla z postele len na wc a do sprchy. Tým vás nechcem nijako vystrašiť, ale trvala by som na hľadaní príčiny. Občas sú hematomy náhodne a občas nie. Hematom vzniká prasknutim cievky a následným krvácaním - ako klasická modrina. Môj gynekológ ma poslal na hematologiu, kde mi zistili poruchu, ktorá zvyšuje takéto krvácanie a spôsobila aj hematomy. Podnikli sa vďaka tomu opatrenia a tehotenstvo skončilo v 40tt sekciou. Lenže žijeme v dobe, kedy na to väčšina gynekológov kašle...To, či vám môže ďalší hematóm vzniknúť vám vie povedať len po krvných testoch hematolog, nikto iný. Lebo sú ženy, ktorým sa vstrebe a majú bezproblémové tehotenstvo a potom sú ženy - viď. ja, ktoré priputa k posteli a len sa modlia,aby to dobre dopadlo. Mne túto poruchu zistili až v 28tt.