Vysoký pulz v tehotenstve
Baby som na začiatku tehotenstva ..to že som totálne unavená a je mi zle od žalúdka zvládam ale mali ste aj vy vysoký pulz aj v klude ? Ja len ležím a pulz mám 90-100..dnes pri prechádzke až 130 ..som jediná ?
@lenna255 zvyseny pulz v tehotenstve je normalny, zvlast, ak mas aj nizsi tlak. Telu sa zvacsuje krvny objem, musi sa adaptovat na to, ze zivi nielen Teba, ale aj dieta. Nemas nejake zavratne hodnoty. Mozno by pomohlo magnezium trosku. Este to zelezo moze byt dovod. A ten tlak, skus si zmerat, ak mas tlakomer. V klude.
@lenna255 zvyseny pulz v tehotenstve je normalny, zvlast, ak mas aj nizsi tlak. Telu sa zvacsuje krvny objem, musi sa adaptovat na to, ze zivi nielen Teba, ale aj dieta. Nemas nejake zavratne hodnoty. Mozno by pomohlo magnezium trosku. Este to zelezo moze byt dovod. A ten tlak, skus si zmerat, ak mas tlakomer. V klude.
@nevenka merala som si tlak a ten mám 105/60 ..cize nižší ..ale ten pulz je na mňa vysoký hlavne mám totálny stres z toho …ale som ,,rada” že som neni jediná čo mal takýto problém 🙂
@lenna255 ja som tiež mávala vkuse vysoký pulz približne tak ako aj ty. Poznam baby co mali aj vyššie, čo si teda neviem predstavit, mne dalo zabrať už toto. A tiež som mávala trochu nižší tlak, ale hlavne som mala dosť nízke zelezo
@lenna255 z mojich obvyklých 55-60 som mala zrazu 90 v kľude. Určite to spomen na poradni. U mňa to nič nebolo, jednoducho telo makalo na novom živote 😃
@nevenka merala som si tlak a ten mám 105/60 ..cize nižší ..ale ten pulz je na mňa vysoký hlavne mám totálny stres z toho …ale som ,,rada” že som neni jediná čo mal takýto problém 🙂
@lenna255 podla mna to mas z toho tlaku, zvacsuje sa Ti krvny objem a aby sa krv a kyslik dostal tam, kam ma, tak pri nizkom tlaku potrebuje srdce pumpovat rychlejsie.
Ja to mám tak celé tehotenstvo. Málokedy mám pod 100. Čo sa týka tlaku, tak ten mám vraj optimálny.

@lenna255 ja mám celé tehotenstvo zvýšený pulz okolo 95 stále.
Nemáš problémy so železom ? Odbery boli ok? Vtedy tiež môže byt zvýšený pulz viac. A tlak je aký? Ja aj keď mám ten pulz zvýšený tak zatiaľ mám tlak buď nízky alebo normálny. Dôležité je aby nebol vysoký.