Vysoký tep v 33. týždni
Ahoj dievcata. Som uz skoro v 33tt a posledne dni si vsimam vysoky tep. V klude mam okolo 100, dokonca sa mi znizil dost tlak 90/60. Neviem co je za touto zmenou doteraz som mavala pekny tep okolo 80 a tlak 110/70. Myslite ze to moze byt v tom ze momentalne som na 2 tyzdne v podkrovnom byte kde mame cez den aj 28 stupnov? Ci nie? Tie ktore mate skusenosti s tymto moze vysoky pulz nejakych sposobom ohrozit dieta? Asi zajtra pojdem pre istotu na kardiologiu pre moj pokoj duse ale zaujimaju ma aj vase postreht.
100 este nie je az tak vela, do cca 120 ta v tehotenstve nikto riesit nebude...a ano, urcite to moze byt aj tym teplom, v teple sa rozsiria cievy, rychlejsie prudi krv, tlak klesne a pulz stupne...pokial sa citis dobre, tak je to ok😊
Ja som v tehu mala tep imnoho vyssi ako pises , ze mas, nestresuj sa. Je to normalne srdce pumpuje dvakrat tolko krvi, preto vyssi tep. To mi aj kardiolog povedal. Kedze mas nizky tlak tak magnezko asi nebude pre teba vhodne, skus viac tekutin
@kobylamodra to mam dobre🙂
Dakujem dievcata za odpoved🙂
Ja som bola na kardio s vysokym tepom, 120+, arytmiou a velmi nizkym tlakom. Vraj je to v tehotenstve bezne. Veeela pit. Este, co mi pomahalo, nespat na lavom boku, masaz noh a spat pri otvorenom okne + tenka deka miesto paplona.
100 pulz je ok,mavas aj vyšší??ak áno ,koľko?ono u mňa je to tak,že čím mám nižší tlak,tým je u mňa vyšší pulz...
Napr.
96/65....116 pulz
116/79....89 pulz
A samozrejme,že to môže byť už aj tým,že si v 3.trim.a z horúčavy....
@snehuuulienka mala som aj 113 ale to zo strachu ked som 2.x merala a 1.x vyslo 100. Podla mna. Len ma prekvapil ten tlak vcera ze mam taky nizky...je nejako limitovane merania tlaku pocas dna?🤤 no snad vypadnem z tohro bytu ked sa mama vyzdravie je tu strasne teplo😔dakujem
Nám pomohlo magnezium na vysoký tep
@amalka1991 ja zas včera som mala vysoký tlak,od zac.tehu bol ok aj na poradni....podľa mňa už vplýva na nás aj to v akom sme tt,a to počasie teraz je brutál....na niekoho vplýva horúco,že sa mu tlak znižuje,na niekoho opačne..

Tep sa zvysuje aj pri nizkom tlaku ak sa ti znizi.vtedy je dobre vela piba avysit tlak pozor na magnezko to ho este znizuje
@simoncik dakujem ti

daj si skontrolovat stitnu zlazu na hyperfunkciu