icon

Výter na streptokoka v tehotenstve

fallenkaa
8. sep 2022

Ahojte mám pred sebou výter na streptokoka v tehotenstve
Bolí toto vyšetrenie?
Kamarátka ho absolvovala a povedala že od bolesti skoro hviezdy videla :D
Mňa to čaká

minilla
8. sep 2022

Ja som necitila absolutne nic 😉.

viestta
8. sep 2022

Výter na kovid je neprijemnejsi

fallenkaa
autor
8. sep 2022

@viestta tak ten mne nerobil nič praveze

petamich
8. sep 2022

absolutne neviem, kedy ho spravil 😂 vsak to ti len normalne vezme ster, ked uz sedis v kresle na kontrole, kamaratka asi trosku prehanala

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
anavixy
8. sep 2022

Vyterovu tycinku so zakoncenim velkosti vatovej tycinky do ucha (ok milimeter hrubsiu) ti zavedie do posvy, parkrat pokruti a vyberie. Vytahovanie tamoponu na konci menstruacie je 10krat horsie. Kamoska asi este nerodila, ze? 😀

nevenka
8. sep 2022

@petamich trosku prehanala? Dost prehanala podla mna 🙃🤣 Alebo jej robil daco ine. Bezne je neprijemny ster na cytologiu, ale to sa nerobi v tehotenstve, ale normalny vyter? To ako ma boliet, ked postekli vaginu takou tenkou palickou ako vyterovka do nosa? 😅🤣

nevenka
8. sep 2022

A este dufam, ze nechce niektora odmietnut na zaklade takychto fam toto vysetrenie.
Mne nestihli potom dat ATB pri porode, lebo to sa musi min. 4 hodiny pred samotnym tlacenim, takze ked som rodila 3,5 hodiny dokopy a na kreslo som ledva stihla dojst, tak potom ste mali vidiet ten frmol a stres, ked mi dieta treti den po narodeni brali na JIS-ku s podozrenim na sepsu. A ten moj strach o neho...😪

banalu
8. sep 2022

@fallenkaa no neviem co robili kamoske, ale vyter na streptokoka sa robi so spilkou podobnou tej do ucha 🤔 ja som ani necitila. Absolutne to nebolelo.

petamich
8. sep 2022

@nevenka som chcela byt jemna 😂 tak hej pokial jej ten ster nerobil lopatou tak prehanala a poriadne

banalu
8. sep 2022
81anina
8. sep 2022

No ja mam super dr. ster na cytologiu super nic necitim ale teda ster na streptokoka v tehotenstve mi bol strasne neprijemny az som zaskocena ostala ze wtf co to bolo 😂 ale zistili mi streptokoka a este nejakeho enterokoka ci co takze samozrejme antibiotika pred porodom do zily. Ano podobny pocit ako vytahovanie tamponu na konci ms tak "na sucho" brrr.

petulela
8. sep 2022

@fallenkaa vôbec nebolí, veď to ani necítiť poriadne...ja som bola dokonca nedávno, lebo čakám druhé bábätko a mám iného gynekológa ako pri prvom....ani jeden ster nebolel

mim23
25. mar 2025

@nevenka môžem sa opýtať ako to dopadlo?

nevenka
25. mar 2025

@mim23 dobre, tym, ze som rodila rychlo a neodtiekla mi ani voda pred porodom, ale prepichli mi ju az v porodnici tesne pred porodom, tak maly sa nenakazil. Ale pre istotu mu nasadili antibiotika, ale stery mal negativne. Mal len bradykardie, zltacku a bol dehydratovany mierne, lebo nevladal pit a ani sa nevedel prisat. Bol asi 3-4 dni na JIS, potom mi ho dali na izbu a davali mu uz potom sirup, nie ATB do zily. A teda celkovo sme boli v porodnici 11 dni, kvoli tym antibiotikam a este kardio vysetreniu. Ale aj to dopadlo dobre. Uz ma 11 rokov a je v poriadku.