Výter na streptokoka v tehotenstve
Ahojte mám pred sebou výter na streptokoka v tehotenstve
Bolí toto vyšetrenie?
Kamarátka ho absolvovala a povedala že od bolesti skoro hviezdy videla :D
Mňa to čaká
Výter na kovid je neprijemnejsi
absolutne neviem, kedy ho spravil 😂 vsak to ti len normalne vezme ster, ked uz sedis v kresle na kontrole, kamaratka asi trosku prehanala
Vyterovu tycinku so zakoncenim velkosti vatovej tycinky do ucha (ok milimeter hrubsiu) ti zavedie do posvy, parkrat pokruti a vyberie. Vytahovanie tamoponu na konci menstruacie je 10krat horsie. Kamoska asi este nerodila, ze? 😀
A este dufam, ze nechce niektora odmietnut na zaklade takychto fam toto vysetrenie.
Mne nestihli potom dat ATB pri porode, lebo to sa musi min. 4 hodiny pred samotnym tlacenim, takze ked som rodila 3,5 hodiny dokopy a na kreslo som ledva stihla dojst, tak potom ste mali vidiet ten frmol a stres, ked mi dieta treti den po narodeni brali na JIS-ku s podozrenim na sepsu. A ten moj strach o neho...😪
No ja mam super dr. ster na cytologiu super nic necitim ale teda ster na streptokoka v tehotenstve mi bol strasne neprijemny az som zaskocena ostala ze wtf co to bolo 😂 ale zistili mi streptokoka a este nejakeho enterokoka ci co takze samozrejme antibiotika pred porodom do zily. Ano podobny pocit ako vytahovanie tamponu na konci ms tak "na sucho" brrr.
@mim23 dobre, tym, ze som rodila rychlo a neodtiekla mi ani voda pred porodom, ale prepichli mi ju az v porodnici tesne pred porodom, tak maly sa nenakazil. Ale pre istotu mu nasadili antibiotika, ale stery mal negativne. Mal len bradykardie, zltacku a bol dehydratovany mierne, lebo nevladal pit a ani sa nevedel prisat. Bol asi 3-4 dni na JIS, potom mi ho dali na izbu a davali mu uz potom sirup, nie ATB do zily. A teda celkovo sme boli v porodnici 11 dni, kvoli tym antibiotikam a este kardio vysetreniu. Ale aj to dopadlo dobre. Uz ma 11 rokov a je v poriadku.

Ja som necitila absolutne nic 😉.