icon

Z čoho vzniká hematóm v tehotenstve?

leaa70
10. jan 2017

Ahojte, prosim vas moze vysoky tlak a fraxiparin za vznik hematonu v tehotenstve na maternici?

Strana
z2
zuzi0911
10. jan 2017

,,najčastejšie ju spôsobuje buchnutie do bruška,,,zlé uhniezdenie abo prudké neviem to opísať a to spôsobí hematóm,,,sleduje sa,,po čase by sa mal vstrebať,,,

eviikuu
10. jan 2017

Ja bojujem tiez s hematomom. 4 tyzdne v nemocke a teraz 5 tyzdnov v posteli. Hematon mam 6×2cm a tiez neviem z coho. Poctivo dodrzujem kludovy rezim, ale zial zatial sa hematom nestraca :(

dorka31
10. jan 2017

Ja som to mala na začiatku obidvoch tehu bolo mi povedane ze sa maternica roztahuje praskaju cievky...brala som duphaston a ascorutin-proti krvacaniu vyziva ciev

leaa70
autor
10. jan 2017

@zuzi0911 bud sa vstrebe alebo vyplavi...a ked praskne tak je tam riziko potratu :(

leaa70
autor
10. jan 2017

@dorka31a spinili ste alebo krvacali?

leaa70
autor
10. jan 2017

@eviikuu drzim palce a vy ste spinili alebo krvacali?

miuska99
10. jan 2017

@leaa70 aj ja som mala na začiatku tehu hematóm, dr mi predpísala Duphaston. Nebrala som ho, škodí. do konca prvého trimestra hematóm zmizol. Z čoho vzniká hematóm neviem, ale dr vravela, že to nie je až tak vážne, ale hrozí potrat...

leaa70
autor
10. jan 2017

@miuska99 a kedy prisla na to DR, pri ultrazvuku ale najprv ste spinili?

dorka31
10. jan 2017

@leaa70 krvacala a potom spinila cca 2-3 týždne ( kym sa vsetko vyplavy ) pri obidvoch, pri druhom vlastne teraz som lezala v nem asi 4 dni a pri prvom som chodila do prace len som sa mala šetriť....vy ste krvacali alebo spinili?

miuska99
10. jan 2017

@dorka31 dr prišla na to pri ultrazvuku, asi v 7 TT nešpinila/ nekrvácala som

eviikuu
10. jan 2017

@leaa70 Vyslo so mna aj 2dcl krvi to bolo nieco hrozne a prisli mi na to v 12tt.

leaa70
autor
10. jan 2017

@eviikuu a cervena krv ci hneda, kolko dni si krvacala?

mon895
10. jan 2017

Ja mam tiez hematom na silvestra som skoncila v nemocnici a tam mi ho zistili odvtedy mam kludovy rezim. Vraj mi nikto nepovie z coho vznikol a ani preco vlastne ostava mi len cakat ci sa vstrebe resp vyplavi :/

eviikuu
10. jan 2017

@leaa70 Nie cervena jasna potom v nemocnici som stale spinila a to uz bola tmava krv a tvrdili mi, ze hematon sa vyplavuje. Po prosikani ma pred Vianocami pustili a doma nespinim vobec, ale dnes som bola na kontrole a hematon je stale 6×2cm

zuzka0605
10. jan 2017

ja som to mala pri oboch na zaciatku tehu, raz v 9 tt a potom v5tt a spinila som -hneda krv asi tyzden.brala som duphaston a ascorutin.informovali ma, ze je tamriziko potratu zvysene, ale nijak vazne to nebrali, vraj je to beznavec v tehu.hematomy sa vstrebali casom, tehotenstva napredovali normalne.

nani89
10. jan 2017

Žienky tiež som mala v tehu hematom a bola som na rizikovom..1.trimester som skoro stále krvacala a to veľmi. Nasadili mi lieky a musela som len ležať. Niekedy som mala pocit že je to potrat... lieky som brala uz ako lentilky. Našťastie sa má moja držala ako kliešť a teraz jej bude čochvíľa jeden rok 🙂 živá a zdravá a ako ten hematom vznikol? ani srnka netuší. .. Veľa šťastia prajem

eviikuu
10. jan 2017

@mon895 A mozem vediet ake lieky Ti nasadili?

mon895
10. jan 2017

@eviikuu momentalne beriem utrogestan a dicynone mala som aj duphaston ale podla mojho gynekologa je to zbytocne kedze duphaston a utrogestan je rovnaky hormon tak mi ponechal len jeden

eviikuu
10. jan 2017

@mon895 A kazali Ti to brat cele tehotenstvo, ci len pokial sa hematon nestrati?

mon895
10. jan 2017

@eviikuu no zatial to mam.brat predpokladam ze mi povedia ked uz nebude treba 🙂 hematom sa mi zmensuje nastastie tak verim ze coskoro ich vysadia

eviikuu
10. jan 2017

@mon895 Aha tak, tak drzim palce nech sa cim skor vstrebe.

mon895
10. jan 2017

@eviikuu dakujem dufam ze to bude coskoro... 1den som prekrvacala ale fakt vela ze som pomaly kazdu hodinu menila vlozku a odvtedy len spinenie s prestavkou alenveru nenahnevala by som sa keby to uz preslo :/ na zaciatku bol hematom 40x10mm pri prepustani z nemocnice 36x8 a teraz mi uz nepovedali ale hlavne ze sa to zmensuje drzim palce nech aj tebe sa zmensi az uplne strati 🙂

eviikuu
10. jan 2017

@mon895 Dakujem ja chodim na kontroly kazdy tyzden a zial zatial tam je stale, ale ze ked je tam nevadi len sa nemoze zvacsovat aby placentu nenapadol a toho sa bojim najviac.

mon895
10. jan 2017

@eviikuu tak to verim aj ja som stale v strese hlavne preto lebo dost vela spinim ani nespim poriadne kvoli tomu. Kolky si tt ?

eviikuu
10. jan 2017

No ved to ten stres, ale zase ked spin aspon vies, ze sa vyplavuje a den pred kontrolou je to najhorsie to sa cela klepem, co sa bojim, co ma caka. Teraz som 19tt.

mon895
10. jan 2017

@eviikuu ja mam najblizsiu kontrolu 20.1. Ale to mam malu poradnu takze pochybujem ze mi vobec budu robit sono :/ ale tak pocuvavam srdiecko tak to ma ukludnuje 🙂

eviikuu
10. jan 2017

Mne kazali kazdy tyzden chodit na kontrolu tak, ale ked sa Ti straca tak mozno to uz az tak netreba sledovat.

mon895
10. jan 2017

@eviikuu kazdy lekar je iny 🙂 ktovie ako to je no verim ze to bude ok

ulu465
10. jan 2017

ja som krvacala prudom cervenou krvou, silnejsie ako pri mrche od tretieho do siedmeho mesiaca, a skoro stale v nemocke, dr tomu velku sancu nedavali ked som tak silno krvacala ale dopadlo to dobre 🙂 dcera ma 3,5roka 🙂 tak hlavu hore, na mna kukali a kyvali hlavou ze zrejme potratim a nestalo sa tak 🙂 ked ma uz mali pustit co sa krvacanie zmiernilo tak nadranom zas vela krvi a tak dookola a tiez som brala duphaston a magnezko a pri krvacani mi davali nejake injekcie ze nic spravit viac nemozu, bud sa babo udrzi alebo nie

leaa70
autor
12. jan 2017

Baby drzim vam palce, no u mna to nedopadlo dobre ...

Strana
z2