icon

Zápal ďasien v tehotenstve

29. jún 2025

Ahojte,

Poraďte prosím už som zúfalá. Aká pasta vám pomohla a aj ústna voda?
Medzizubné kefky a niť používam každý deň dlhodobo aj 2x denne. Kúpila som si najmäkkšiu zubnú kefku. Bola som aj u lekára vtedy som to mala len okolo stoličiek hore aj dole vľavo ale uz sa mi to robí aj v právo hore. Dal mi takú tupu ihlu a preplachovat peroxidom. Keďže som tehotná tak sa tým bojím tak to preplachujem ústnou vodou Corsodyl. Ale zlepšenie nevidím :/ bolia má z toho už aj zuby a aj jedenie je dosť problémové.. tým že má neboli nejaký konkrétny zub ale je ta bolesť všade tak to je podľa mna z tých ďasien..
na dentálnej hygiene som bola v apríli vtedy som tento problém nemala ale to som bola len na začiatku tehotenstva.. teraz som v 15 týždni. A bojím sa že toto bude az do pôrodu…

anavixy
29. jún 2025

Coho sa bojis, perxidu? Tak peroxidu sa bojis a Corsodylu, co obsahuje alkohol nie? Oboje sa moze pouzivat aj v tehotenstve. Ale ak mas zapal a nestaci dokladna hygiena a ustna voda, tak uz mozno treba liecit zapal, nie len potlacat priznaky. Skus ist znova k zubarovi. V tehotenstve su ale taketo problemy pomerne bezne a aposobene hormonalnymi zmenami, zrejme to bude aj tvoj problem. Porad sa so zubarom.

3petka
29. jún 2025

Skús ísť znova na dentálnu. Určite ti poradí čo a ako. Ja som toto mala až ku koncu tehotenstva s tým že po pôrode na niektorých spodných zuboch úplne zaliezli ďasná. Strašne som sa zľakla že mi zuby vypadnú. Našťastie som to dala nejak dokopy a potom s dentalnou hygienickou sme to úplne vyriešili.

zuzkaa1991
29. jún 2025

Skuste tuto pastu používať 2krat denne ziadnu zubnu vodu po umyti tejto pasty....malo by sa to.zlepsit ked mam hoc aky zapal.si zacnem s nou umyvat zuby a prejde aj pastu coraodyl pastu(gel).som pouzivala ale.ucinok.mala ta pasta.co posielam foto...aj ja som v tehu po dentalnej sa mi opravili dasna...ale ja som zas.mala.opucuhnute a hroozne krvacali mi

vakatko
29. jún 2025

Skúsila by som protizápalovú stravu, niektoré potraviny dokážu znížiť zápal v tele.
https://etabletka.sk/protizapalova-strava-ako-s...

barka1
29. jún 2025

Mne pomohol Corsodyl.