Zápal ďasien v tehotenstve
Ahojte,
Poraďte prosím už som zúfalá. Aká pasta vám pomohla a aj ústna voda?
Medzizubné kefky a niť používam každý deň dlhodobo aj 2x denne. Kúpila som si najmäkkšiu zubnú kefku. Bola som aj u lekára vtedy som to mala len okolo stoličiek hore aj dole vľavo ale uz sa mi to robí aj v právo hore. Dal mi takú tupu ihlu a preplachovat peroxidom. Keďže som tehotná tak sa tým bojím tak to preplachujem ústnou vodou Corsodyl. Ale zlepšenie nevidím :/ bolia má z toho už aj zuby a aj jedenie je dosť problémové.. tým že má neboli nejaký konkrétny zub ale je ta bolesť všade tak to je podľa mna z tých ďasien..
na dentálnej hygiene som bola v apríli vtedy som tento problém nemala ale to som bola len na začiatku tehotenstva.. teraz som v 15 týždni. A bojím sa že toto bude az do pôrodu…
Skús ísť znova na dentálnu. Určite ti poradí čo a ako. Ja som toto mala až ku koncu tehotenstva s tým že po pôrode na niektorých spodných zuboch úplne zaliezli ďasná. Strašne som sa zľakla že mi zuby vypadnú. Našťastie som to dala nejak dokopy a potom s dentalnou hygienickou sme to úplne vyriešili.
Skuste tuto pastu používať 2krat denne ziadnu zubnu vodu po umyti tejto pasty....malo by sa to.zlepsit ked mam hoc aky zapal.si zacnem s nou umyvat zuby a prejde aj pastu coraodyl pastu(gel).som pouzivala ale.ucinok.mala ta pasta.co posielam foto...aj ja som v tehu po dentalnej sa mi opravili dasna...ale ja som zas.mala.opucuhnute a hroozne krvacali mi
Skúsila by som protizápalovú stravu, niektoré potraviny dokážu znížiť zápal v tele.
https://etabletka.sk/protizapalova-strava-ako-s...
Mne pomohol Corsodyl.

Coho sa bojis, perxidu? Tak peroxidu sa bojis a Corsodylu, co obsahuje alkohol nie? Oboje sa moze pouzivat aj v tehotenstve. Ale ak mas zapal a nestaci dokladna hygiena a ustna voda, tak uz mozno treba liecit zapal, nie len potlacat priznaky. Skus ist znova k zubarovi. V tehotenstve su ale taketo problemy pomerne bezne a aposobene hormonalnymi zmenami, zrejme to bude aj tvoj problem. Porad sa so zubarom.