Zápal ďasna pri zube múdrosti v 1. trimestri
Ahojte. Som tu nova a priznam,sa nechce sa mi prezerat vsetky temy. Nehnevajte sa. Chcem sa len poradit. Dnesi lekar potvrdil 6 tt. Mam ale problem s dasnom a na druhy tyzden by mal ist zub von. No zensky povedal ze kym nemusim nemam absolvovat extrakciu. Teploty nemam ani ma neboli ucho ani sanka ani ine bolesti. Len dasno je zacervenane v jednom rohu a citit neprijemny zapach na prste ak sa ho dotknem. Myslite ze staci pravidelne cistenie pouzivanie Corsodylu a Herbadentu? Moze to nejak ohrozit vyvin maleho? Ma niekto skusenosti? Potom po porode by ten zub uz dala vonku. Dakujem vam
@ivanya Ďakujem ti veľmi pekne. Presne to zvažujem, že do utorka tie ústne vody budem používať a tak navštívim zubára a aby sa našlo ešte nejaké alternatívne riešenie, vzhľadom na to, že stav nie je až tak vážny. Ale tehotná som prvýkrát, a tak vieš obavy a pod. Snáď sa stretnem s pochopením u neho. Si zlatá, ďakujem ti za tvoj názor.
ja by som naopak zub dala cim skor von... je to dost nebezpecne, mozes dostat zapal nervu, okostnice, ten zapal ti moze napadnut aj zub vedla...ak zubar bude vediet ze si tehu tak to zohladni a umrtvi tak aby to babu neuskodilo...- si len na zaciatku a co urobis ak sa to zhorsi, ved tehu budes dalsich 9 mesiacov a zapal ti len tak neprejde bez opravy alebo vytrhnutia zubu ak tam mad hnis pod tym
Ja sa liečim doma repíkom. Už som bola aj objednaná u zubného chirurga, no konštatoval, že ak nemusím brať silné antibiotiká, tak zub vytrhne až v 2. trimesti a objednal ma až o mesiac a niečo /už sa mi to kráti/
Medzitým to sledujem a aj moja zubárka mi povedala, že keby niečo, mám hneď dobehnúť.
Myslím, že riešiť to až po pôrode môže byť neskoro. U Mňa sa len báli v 1. trimesti /predsalen je najrizikovejší/ a pri relatívnom zlepšení stavu sme sa dohodli na odklade. No teraz v 2. trimesti určite pôjde zub on. No vôbec sa na to neteším, lebo zub mi nekdy netrhali.
@drya Tak ja by som určite išla k dr zubnému na dohodnutý termín a povedala mu že som tehu. On vie najlepšie ako súrne potrebuje ísť ten zub von. Tu ti podľa mňa v tomto neporadíme. Lebo 9mes je dlhá doba a môže ti to nevytrhnutie spôsobovať také ukrutné bolesti a problémy časom, že môžeš banovať.
Ak máš už urobený rontgenový snímok tak by som ho asi dala vytrhnúť.
@lilli19 @monhla @ivetlo dakujem vam 🙂 na zaklade vasich rad ma napadlo riesenie. V utorok pojdem ku svojmu stomatologovi ze co navrhne a podla toho pojdem v stredu ku chirurgovi. Tak ci tak musim pockat kym skoncia sviatky. Ale pokial mam len taky lahky zapal nemalo by to skodit ci? Kym nie su teploty a pod.
@drya To či to škodí posúdi lepšie lekár ako my na modrom koníku.
O mojom probléme so zubom vie od začiatku moja zubárka i gynekológ. Takže dúfam, že dvaja odborníci to hádam nedomrvia.
P.S. Ak by si mala zo zápalu teploty, tak to už by bolo o úplne niečom inom. Do takého štádia sa radšej nedostaň.

@drya Tiez by som nesla do extrakcie osmicky pocas tehu. Este existuje jedna ustna voda, Curasept, je urcena na osetrenie dasien pred a po chirurgickych zakrokoch. Idealne by bolo sa dohodnut so zubarom, ze budes chodit na precistenie priestorov medzi zubom a dasnom, kym zapal neprejde, ja som tak vzdy chodila, ked sa objavil zapal a vzdy to preslo. Az ma to prestalo bavit a osmicka isla von, ale poviem ti, nikdy by som si to nedala robit pocas tehu...