Zápal močových ciest v 7. týždni tehotenstva
Zdravím, prosím vás, som v 7tt, a trápi ma pálenie keď cikam, nie je to každý deň, len niekedy, ale bojím sa, je niečo čo môžem užívať preventívne na to zatiaľ, čo neuškodí bábätku? Ďakujem. 🙏
@veron2811 nasad d-manozu, je vhodna aj pocas tehotenstva.
@barbora0308 napríklad blokurimu? Čítala som, že ta je vhodná aj počas tehotenstva
@veron2811 jasne 👍 + brusnicovy dzus alebo kup susene brusnice, no a samozrejme vela tekutin. Ale tak, ako bolo spomenute vyssie, urcite si daj vysetrit moc a ak by bol okej, tak by som zasla aj ku gynekologovi. Nechcem strasit, ale mna trapilo rezanie v 22tt pripisovala som to mocaku, no ked sa to uz zhorsilo, tak som sla radsej na pohotovost. Moc bol v poriadku, ale krcok nie...bola som otvorena uz na 2 cm a hrozil mi potrat. Takze v tehotenstve nic netreba podcenovat. Prajem skore uzdravenie a bezproblemove tehotenstvo 😊.
@barbora0308 ďakujem 🙏
@barbora0308 a môžem sa ešte spýtať, prosím ťa... Ja mám len ráno také pálenie a tlak, ty si mala celodenné problémy s hentym ci ako? Ak osa ti prejavovalo? Bola som dneska zaniesť moc ku OL a dávam si tu blokurimu. Hádam bude dobre. 🙏
@veron2811 No ono to praveze nebolo vobec celodenne, bola to taka obcasna rezava/tlakova bolest a nutkalo ma potom na mocenie, prave preto som bola presvedcena, ze to bude mocak, bola to priam totozna bolest ako pri prechladnuti zo spodu. Ale ked mi OL volala, ze mam kultivaciu mocu v poriadku, tak sa mi to uz fakt nepozdavalo a vecer som radsej isla na pohotovost. Nuz tam doktorka zostala uplne zhrozena, ze som otvorena na 2 cm s prolapsom vaku a pravdepodobne potratim, bolo to strasne. Aktualne lezim uz 3,5 mesiaca v nemocnici, uz som v 36tt, takze najhorsie mam za sebou, ale fakt mam iba stastie...uz som otvorena na 8 cm a lekari ma povazuju za zazrak, ze som este stale neporodila. Naozaj ta ale nechcem plasit, som jeden z mala pripadov. Ja len chcem skor poukazat na to, ze naozaj nic taketo nenechavaj iba na domace liecenie v tehotenstve. Takze ak by bol moc v poriadku, tak urcite chod aj ku gynekologovi, aj ty budes urcite kludnejsia. Ja keby vaham a neriesim to hned, tak by som uz mozno o svoje babatko prisla. Nie nadarmo sa hovori, ze v tehotenstve radsej aj zbytocne za tym lekarom.
@barbora0308 ach tak to ste mali ozaj perné... Už to dobojujte a hlavne veľa zdravíčka prajem obom. No uvidím, zajtra budu výsledky z moču, podľa toho budem kontaktovať gynekológa. Ja som mala pred asi rokom necelým jeden výsledok z cytologie zlý, potom už ok, ale sleduje sa to, preto sa bojím, keď som s tým krckom mala problem, aby bolo všetko v poriadku. 🙏🙏
@veron2811 Dakujem, ano uz to urcite dobojujeme 😊! Drzim tiez palce, nech mas bezproblemove tehu a nech je to naozaj iba ten mocak. Hlavne nestresuj, viem lahko sa hovori, ale psychika robi strasne vela, mne mozes verit 😁.

@veron2811 určite treba ist k dr a odniesť moc na k+c. Podla vysledku preliecit. IMC su nebezpečné, môžu vyvolat o.i. predčasný pôrod