Zápal močových ciest v treťom trimestri
Ahojte dievčatá,
Dnes má začalo páliť pri moceni a cítim take nutkanie. Mám s tým ísť hneď k lekárovi alebo môžem skúsiť aj piť veľa tekutín a urologicky čaj? Keď som nebola tehotná tak som to aj vela krát takto riešila len teraz neviem :/
Mám od augusta zvýšené leukocyty v moci len tým že sim nemala žiadne príznaky tak to nechceli riešiť antibiotikami a že je to v tehotenstve normálne. Som v 29 týždni. Ďakujem za odpoved.
Išla by som k lekárovi. Ai tehotná, musíš byt zodpovedna
@pribinak zajtra určite pôjdem k lekárovi. Len sa skôr obávam či mi niečo dá. Lebo má na dverách že zápal močových ciest rieši gynekológ v tehotenstve :/ a ten môj piatok neordinuje tak neviem..
@pribinak zajtra určite pôjdem k lekárovi. Len sa skôr obávam či mi niečo dá. Lebo má na dverách že zápal močových ciest rieši gynekológ v tehotenstve :/ a ten môj piatok neordinuje tak neviem..
@anonym_autor tak mu to povieš, že tvoj gyn v piatok neordinuje, snáď tá nenechá tak do pondelku
Ja som v 16. tyždni a od 14. tt riešim tento zápal, antibiotiká som musela brať na 2x... už je to dobre.. kúpila som si 100% brusnicovú šťavu v dm aj brusinky..
v lekárni mi povedali, že urologický čaj nemôžem, lebo obsahuje bylinku.. nejaký medvedec či čo a že môže vyvolať nejaké sťahy a že nie je testovaný v tehotenstve.. samo to určite neprejde
ešte.. ja som šla na druhýkrát na gynekologickú pohotovosť..
moja gyn mi dala jednodňové atb, to bolo ok.... o dva dni opäť bolesti, nemohla som ani chodiť. urobila som si test s tými prúžkami, vyšli mi leukocyty... písala som svojej obvodnej, ešte večer mi odpísala, že mám ísť na pohotovosť.. tam mi potom dali ďalšie atb na týždeň
ešte.. ja som šla na druhýkrát na gynekologickú pohotovosť..
moja gyn mi dala jednodňové atb, to bolo ok.... o dva dni opäť bolesti, nemohla som ani chodiť. urobila som si test s tými prúžkami, vyšli mi leukocyty... písala som svojej obvodnej, ešte večer mi odpísala, že mám ísť na pohotovosť.. tam mi potom dali ďalšie atb na týždeň
@sajmonka_1216 ďakujem za odpoved. Ja teda ráno určite pôjdem k všeobecnej. Kúpila som v lekárni D manozu že to sa môže v tehotenstve tak uvidím ako mi ráno bude :/ ale teda pýtala som na tie čaje že žiadne neodporúča tak budem aspoň čistú vodu piť. Ja mám pocit že to ta urologicka zanedbala lebo tie leukocyty boli už vtedy zvýšené a možno mi mali niečo predpísať. Ja si kontrolujem aj moc lebo sa bojím preeklampsie a teda vidím stále že mám tie leukocyty zvýšené..
Ja to tiež riešim od začiatku, teraz pred 2 týždňami keď som mala už nutkanie na mocenie tak sa to dostalo do takého stavu že som vytlačila aj krvné zrazeniny, tiež mi nechceli nič dať pri prvých príznakoch a teraz už museli antibiotiká … vzhľadom na to že mi moč stále zapácha tak mi je jasne že do konca tehotenstva to nebude posledný krát
@anonym_autor aj ja som mala zapal mocovych ciest začiatkom septembra po 15 rokoch. Zistili mi enterokoka, treba ísť isto k dr. Na kultivaciu z moču a rovno aj ster z pošvy. Mňa pichalo v pošve, páčilo pri močení a bolelo ma podbruško, často som chodila cikať. Doktorka mi dala ATB zinat, môžeš ísť aj na gyn. Pohotovosť inak, ja som tak bola, tam ti urobia kultivaciu tiež. A mne tiež vyšli leukocyty 125- 3 +++...ale vraj leukocyty majú tehotné vždy zvýšené no nie až takto..kúp si určite blokurimu alebo uroval ja som vypila celú fľašku a fakt mi to pomohlo, treba vypiť 2,5 až 3 litre vody. D nanosa obsiahnutá v urovale a blokurime zabraňuje prichyteniu baktérií na močový mechúr a vyšším príjmom tekutín sa bakterie vyplavia

Išla by som k lekárovi. Ai tehotná, musíš byt zodpovedna