Zápal priedušiek na konci 12. týždňa
Ahojte. Som dost zufala. Od stredy ma trapila silna nadcha, v sobotu nadcha odisla ale sadlo mi to na priedusky a hlasivky..strasne sucho a drsne bolestivo kaslem, vcera som bola na pohotovosti. Lekar bol viac vystraseny ako ja, chcela som len, aby ma popocuval, dychanie hlavne. No samozrejme ani sa ma nedotkol a dal mi rovno antibiotika, "detsku" davku Augumentin 375 mg á 8 hodín..hovoril mi necb zavolam na pohotovost gyn. Ambulancie, tam mi povedali, ze ak nemam teploty tak nech pockam, ci sa mi nepolepsi. Teploty nemam, ale dnes ma uz zacina pobolievat hlava a taktiez boli ma prave ucho pri kasli a fukani nosa, zaliehava mi v nom..boli ma uz aj podbrusko z tolkeho kaslania, bojim sa, ci neposkodim babu..lekar ma varoval, nech si davam pozor na prechladnutia, teraz ma dovolenku, som v koncoch..co robit?😔 ide o to, ze ten lekar na pohotovosti sam povedal ze nevie co zvolit, pri tehotenstve. V stredu zacinam 13 tt.
Uzivam kalciovy sirup, domaci skorocelovy sirup, sinupret tablety, po pravde som uzivala aj sprej do nosa ale v lekarni mi to neodporúčala, pretože preniká do krvi tak uz nie..na hrud a krk si 2. Den natieram domacu jazveciu mast.. lenze ten kašel je tak hrozny ze ma nuti na vracanie...vcera som vsetko vyvratila, takze neviem ci vobec nieco moje telo stihlo prijat..som zufala.
Ja som to zažila v 15.tt. Nádcha, bolesť hlavy, potom kašeľ, hnisavy zápal dutín plus zápal stredného ucha... Stav vážny, hospitalizovali ma na orl, výplachy, punkcie, no hrôza. Dali mi ATB na mieru - predpisovali mi ich na farmakologii, až druhé zabrali. Po 3 týždňoch ma prepustili a v 22tt som bola v nemocnici opäť kvôli serklazi. Pri zákroku som nachytala ťažkú infekciu, na infuziach (ATB) som bola mesiac a ďalšie 2 mesiace si ma tam nechali pre riziko predčasného pôrodu. Domov som sa dostala až v 36tt... V celom dovtedajsom živote som nebrala toľko ATB, ako počas tehotenstva.
Ale na záver sa mi narodil úplne zdravý syn, ktorý má už 20, študuje medicinu a robí veľkú radosť.
Neboj, ATB neublížia, horšie je nechať prepuknut infekciu a tým ohroziť plod.

Ak tehotné môžu tak čaj z čerstvého zázvoru, med a citrón a piť veľa. To Ťa ani nepopočúval? Ako teda vedel, že zápal priedusiek? Dorithricin je lokálne ATB v malej dávke na voľno porad sa v lekárni.